Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Zvrst: roman

Dino Pešut nas je navdušil s svojim romanom Očetov sinko

Očetov sinko

Dino Pešut (1990) je vodilni glas med hrvaškimi pisatelji, je tudi dramaturg in pesnik. Na Akademiji dramske umetnosti v Zagrebu je končal študij dramaturgije. Kot dramaturg sodeluje z različnimi gledališči doma in na tujem. Iz območja gledališke umetnosti je Dino Pešut v vstopil tudi na področje literature. (več …)

Vsa moja poletja

Vsa moja poletja, roman japonske pesnice in pisateljice Mieko Kawakami, ki nam prinaša prikaz japonskega načina velemestnega življenja v Tokio in Osaki, naslavlja vrsto izjemno občutljivih življenjskih vprašanj, vezanih na oploditev z biomedicinsko pomočjo. (več …)

Kokoschkova lutka

Alfonso Cruz, vsestranski portugalski umetnik, avtor številnih literarnih zvrsti, ilustrator, režiser animiranih filmov in glasbenik, je za svoje 33 literarno delo Kokoschkova lutka prejel nagrado EU za književnost. Roman je v svoji izvirnosti presenetljiv in vreden branja, sploh za ljubitelje malce bolj nenavadne literature. Že sama vizualna podoba knjige je drugačna od splošnih trendov in enkratna, saj besedilo dopolnjujejo fotografije in ilustracije.

(več …)

Ne želi si lahke poti

Februarja leta 2020 je Brina Svit odpotovala v južno Indijo. Obiskala je ajurvedski center, kjer je želela pozdraviti bolečine v hrbtu, hkrati pa naj bi se ustavila, razmislila, morda začutila, kako naj naravna in usmeri svoje življenje. (več …)

Džordžić se vrača

»Eto, zdaj veš. Džordžić se vrača.« Po desetih letih. Na Fužine – njegov doma. Kljub temu da je v poznih dvajsetih, še vedno ne ve, kam bi usmeril tok svojega življenja. Še vedno nima kluba, za katerega bi navijal. (več …)

Smrt se vozi v Audiju

Smrt se vozi v Audiju je tretji roman sodobnega danskega avtorja, zanj je leta 2013 prejel evropsko nagrado za književnost. Glavni junak/antijunak  Asger  v slogu likov Michela Houellebecqa v samem začetku romana v velikem slogu, a brez velikih besed obrne svoje življenje na glavo in po hitri poti drsi proti dnu… (več …)