Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Knjige

Tujka

V romanu Tujka beremo prvoosebno pripoved dekleta, ki je odraščalo v disfunkcionalni družini gluhonemih staršev. Zgodba je močna in hkrati tako posebna, da se je avtorica po lastnih besedah prav zaradi tega dolgo upirala zapisu le-te. (več …)

Bratov kožuh

Bratov kožuh je napisal večkrat nagrajeni nizozemski dramatik, pesnik in pisatelj Jaap Robben (1984). Avtor je roman napisal za odrasle bralce, vendar je ob izidu takoj vzbudil pozornost med mladimi bralci, ki so zgodbo vzeli povsem za svojo. Bratov kožuh si je pridobil naklonjenost tako literarnih sladokuscev kot širše bralne skupnosti, preveden pa je tudi v druge jezike. (več …)

Srajca srečnega človeka

Srajca srečnega človeka je s humorjem pospremljena avtobiografija oziroma mozaik spominov Slavka Pregla, slovenskega pisatelja, novinarja, in založnika, ki ga prištevamo med klasike mladinskega leposlovja. (več …)

Raztrgajmo nebo

»Človeka nikoli ne spoznaš do konca, Teresa. Včasih bi bilo bolje, da sploh ne bi začel.« Stavek, ki ga izreče babica glavne junakinje Terese, bi bil lahko rdeča nit romana Paola Giordana, katerega prvenec Samotnost praštevil je bil uspešnica tudi med slovenskimi bralci. (več …)

Džordžić se vrača

»Eto, zdaj veš. Džordžić se vrača.« Po desetih letih. Na Fužine – njegov doma. Kljub temu da je v poznih dvajsetih, še vedno ne ve, kam bi usmeril tok svojega življenja. Še vedno nima kluba, za katerega bi navijal. (več …)

Smrt se vozi v Audiju

Smrt se vozi v Audiju je tretji roman sodobnega danskega avtorja, zanj je leta 2013 prejel evropsko nagrado za književnost. Glavni junak/antijunak  Asger  v slogu likov Michela Houellebecqa v samem začetku romana v velikem slogu, a brez velikih besed obrne svoje življenje na glavo in po hitri poti drsi proti dnu… (več …)

Ženska brez groba, poročilo o moji teti

Knjiga z naslovom Ženska brez groba, poročilo o moji teti je zgodba avtorjeve tete, ki je bila še ena nesmiselna žrtev povojnih razmer v Sloveniji. Martin Pollack je, leta 1944 rojeni, avstrijski pisatelj in prevajalec. Izvira iz Slovenije, po dedku iz nemško nacionalne družine iz Laškega, po babici s Kočevskega. (več …)