Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Knjige

Tiha leta

Vsaka družina ima svojo zgodbo in svojo zgodovino, tudi če o njej ne smeš vedeti ničesar. Dvoje usod, dvoje življenj, oče Svatopluk in hči Bogdana, zamolčana preteklost. (več …)

Modri otok

Mladinski roman Modri otok je napeta pustolovska zgodba, ki se dogaja na raziskovalnem taboru. Otroci, ki pridejo na Modri otok, da bi se udeležili tabora, se razdelijo v skupine, kjer izberejo, s katerim področjem se bodo ukvarjali: biologijo, ekologijo, astrologijo … (več …)

Ne čakaj na rože

Spoštovana gospa Maja Golob! Delam v knjižnici, katalogiziram knjige, tako mi je prišla vaša v roke. Vem, da ste izdali že dve knjigi, obe sta priročnika. Dobra. Nova knjiga, ki ste ji dala naslov Ne čakaj na rože, je drugačna. Ta je izjemna! (več …)

Moja čustva, tvoja čustva

Didaktična slikanica Moja čustva, tvoja čustva je poučna knjiga za otroke od 3. do 8. leta starosti, ki je lahko v pomoč staršem in vzgojiteljem. (več …)

Knjiga tožibaba

Knjiga tožibaba je odlična slikanica, ki vas ne bo pustila ravnodušne, čeprav se začne pravzaprav malce dolgočasno. (več …)

Deseta dežela

Preprosta seminarska naloga o življenju in delu pisatelja Josipa Jurčiča se za najstnika Jakoba in Emo po obisku Krjavljeve koče na Muljavi spremeni v pustolovščino, ki nepričakovano popestri njuno koroni podrejeno življenje. (več …)

Konec

Roman Konec, ki ga je napisal švedski pisatelj Mats Strandberg, je znanstvena fantastika. Zemlji se približuje uničujoč, gromozanski komet, datum in ura, ko se bo vse končalo, sta znana.  Čez štiri mesece bo Zemlja uničena z vsemi živimi bitji vred. (več …)