Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Knjige

Klavčev Prehod

Tokratni vestern Klavčev Prehod ameriškega klasika Johna Williamsa nas popelje na polnokrvno prerijsko pustolovščino. Rdeča nit zgodbe je, tako kot v preostalih Williamsovih romanih (Stoner in Avgust), razblinjanje mladostniških idealov in trpka spoznanja zrelejših let. (več …)

Naslovka romana O koncu žalosti

O koncu žalosti

O koncu žalosti je roman, ki se dotika univerzalnih tem in vprašanj o osamljenosti in ljubezni, s katerimi se prej ali slej sreča vsak človek. Po tragični prometni nesreči Jules, ki pripoveduje zgodbo, Marty in Liz postanejo sirote. Teta jih odpelje v internat, kjer jih ločijo in začnejo se leta njihove velike osamljenosti. (več …)

Igor Štiks: W

W

Igor Štiks, sicer rojen Sarajevčan, v tej zgodbi pariški levičarski intelektualec, se je po več kot petindvajsetih letih vrnil na Balkan, da bi prebral oporoko Walterja Sticklerja, konservativnega francoskega filozofa, ki je bil v nepojasnjenih okoliščinah umorjen na dalmatinskem otoku. (več …)

Kako so rože prišle na svet: pravljice o rožah z vsega sveta

Založba Malinc je izdala zbirko pravljic Kako so rože prišle na svet: pravljice in miti o rožah z vsega sveta. Avtorici sta Breda Podbrežnik Vukmir in Klarisa Jovanović, ilustracije pa so delo Mojce Fo. Cvetlične pravljice je v šopek povezala dr. Barbara Pregelj. (več …)

Urmal, mamutov prijatelj

Takrat, ko so v naših krajih še živeli mamuti, je v naselbini blizu današnjega Kamnika živel Urmal, mamutov prijatelj. Bil je silno radoveden fant. Nekega dne je odšel od doma, da bi videl, kje izvira reka Njeva. Zaradi noči se ni mogel vrniti domov. Prespal je na skali sredi majhnega jezera. (več …)

Armenski prijatelj

Armenski prijatelj

Francoski pisatelj Andreï Makine, rojen v Rusiji, svoj najnovejši roman postavlja v rodno Sibirijo, kjer je preživel svoje otroštvo in mladost. Sibirija mu še danes predstavlja vir navdiha, iz katerega črpa. Armenski prijatelj je prvoosebna pripoved otroka na pragu najstništva, ki je sirotek brez korenin. (več …)