Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Zvrst: slikanica

Zlatorog

Zlatorog: pripoved iz davnih časov

Ob dvajsetletnici delovanja so pri družinski založbi Pivec izdali razkošno opremljeno slikanico tržaškega pesnika Marka Kravosa in mednarodno uveljavljene ilustratorke Andreja Peklar. (več …)

Ko se čisto navaden pujs odloči postati princ

Jaz sem princ

Veste, kaj se zgodi, ko najde čisto navaden pujs krono? Odloči se, da bo postal princ in želi si temu primernih avantur.
(več …)

Mama

Prelepa slikanica Mama se dotakne srca. Avtorica Hélène Delforge v njej ponuja lirična in intimna razmišljanja o materinstvu. Iz kratkih besedil seva moč in ranljivost mater z vsega sveta, ki se znajdejo v različnih okoliščinah in časovnih obdobjih ter prihajajo iz različnih kultur in socialnih okolij. (več …)

Moja čustva, tvoja čustva

Didaktična slikanica Moja čustva, tvoja čustva je poučna knjiga za otroke od 3. do 8. leta starosti, ki je lahko v pomoč staršem in vzgojiteljem. (več …)

Knjiga tožibaba

Knjiga tožibaba je odlična slikanica, ki vas ne bo pustila ravnodušne, čeprav se začne pravzaprav malce dolgočasno. (več …)

To je knjiga

To je knjiga je preprosta slikanica, ki bralca (tudi odraslega) prav s svojo enostavnostjo in humorjem prepriča, da razmisli o povedanem. Kljub temu, da se boste ob prebiranju besedila in gledanju ilustracij zelo verjetno krohotali na ves glas, vam bo zgodba predala svoj namen. (več …)