Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Zvrst: mladinski roman

Leto, ko so prišle čebele

Leto, ko so prišle čebele

Ste se kdaj vprašali, ali bi imeli kužka ali mucka? Kaj pa mogoče čebele, te drobcene žuželke, ki neutrudno delajo in so zelo pomembne za ljudi ter njihov obstanek? Tudi Josy si ni nikoli želela čebel. Kužka, zajčka – to že, ampak čebele? (več …)

Mladinski roman Bratje je tudi crossover literatura

Bratje

Bart Moeyaert je eden najuspešnejših belgijskih mladinskih avtorjev, ki se je tokrat v slovenskem prevodu predstavil s crossover literaturo Bratje. (več …)

Modri otok

Mladinski roman Modri otok je napeta pustolovska zgodba, ki se dogaja na raziskovalnem taboru. Otroci, ki pridejo na Modri otok, da bi se udeležili tabora, se razdelijo v skupine, kjer izberejo, s katerim področjem se bodo ukvarjali: biologijo, ekologijo, astrologijo … (več …)

Deseta dežela

Preprosta seminarska naloga o življenju in delu pisatelja Josipa Jurčiča se za najstnika Jakoba in Emo po obisku Krjavljeve koče na Muljavi spremeni v pustolovščino, ki nepričakovano popestri njuno koroni podrejeno življenje. (več …)

Konec

Roman Konec, ki ga je napisal švedski pisatelj Mats Strandberg, je znanstvena fantastika. Zemlji se približuje uničujoč, gromozanski komet, datum in ura, ko se bo vse končalo, sta znana.  Čez štiri mesece bo Zemlja uničena z vsemi živimi bitji vred. (več …)

Za dve luni hoda

Nič ne moreš, če ptice žalosti letajo nad tvojo glavo,” se glasi skrivnostno sporočilo, ki ga je na svojem pragu dobila Salamancina prijateljica Phoebe. “Lahko pa preprečiš, da se ugnezdijo v tvojih laseh.” (več …)

Bratov kožuh

Bratov kožuh je napisal večkrat nagrajeni nizozemski dramatik, pesnik in pisatelj Jaap Robben (1984). Avtor je roman napisal za odrasle bralce, vendar je ob izidu takoj vzbudil pozornost med mladimi bralci, ki so zgodbo vzeli povsem za svojo. Bratov kožuh si je pridobil naklonjenost tako literarnih sladokuscev kot širše bralne skupnosti, preveden pa je tudi v druge jezike. (več …)