Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Beremo na sotočju – bralna značka za odrasle

Beremo Na Sotocju 2019

Bralna značka za odrasle, poimenovana Beremo na sotočju, je potekala v Knjižnici Medvode že osmič. Slednja od 12. oktobra 2020 do 30. aprila 2021. Čez leto se je bralo gradivo s seznama, ki je zaobjemal 80 naslovov;  za opravljeno bralno značko je bilo potrebno prebrati 5 knjig. Seznam literature smo oblikovali v sodelovanju z zaposlenimi v splošnih knjižnicah Osrednje-slovenskega območja. Vabilu so se odzvale vse knjižnice: Mestna knjižnica Ljubljana, Cankarjeva knjižnica Vrhnika, Mestna knjižnica Grosuplje, Knjižnica Litija, Knjižnica Domžale, Knjižnica Logatec, Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik in Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica, za kar se jim najlepše zahvaljujemo.

V mesecu maju, ob koncu projekta, sodelujočih zaradi epidemije, ki je podaljšana do 15. junija, nismo povabili na zaključno prireditev. Smo pa sodelujoče, le-teh je bilo 14,  obdarili s knjižnimi nagradami, ki so jih prispevale založbe Mladinska knjiga, Sanje in Avrora. Vsak je prejel tudi »sladko presenečenje« – dva kupona za sladoled. Vsem iskreno čestitamo!

V mesecu juliju pa vse zainteresirane (tako sodelujoče pri bralni znački kot širšo javnost) prijazno vabimo, da se nam pridružite na literarnem večeru. 8. 7. 2021 bomo ob 19. uri v knjižnici gostili Beletrininega trubadurja Slavka Pregla.

Vse, ki želijo biti del projekta, ki spodbuja branje med odraslimi, prijazno vabimo k sodelovanju tudi v jeseni 2021/pomladi 2022. Tokrat si želimo bralni seznam pripraviti v sodelovanju s člani kulturnih društev v občini Medvode.

Pogoji sodelovanja:
• Sodelujejo lahko člani Knjižnice Medvode, stari 18 let in več.
• Beremo knjige s seznama. Za opravljeno bralno značko je potrebno prebrati pet knjig.
• Na priloženi listek napišite svoje podatke, avtorja in naslov knjige, ki ste jo prebrali, ter nekaj misli o prebranem delu. Listke oddate v nabiralnik ob razstavi Beremo na sotočju.

Bralni seznam 2020/2021 si lahko ogledate tukaj.