Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

S pisano besedo skupaj z vami napolnimo skledo

Vabimo vas, da si v knjižnici do konca januarja ogledate izbor gradiva in katero od knjig posvojite v dober namen. Letos smo v akciji združeni že sedmo leto!

S Pisano Besedo Napolnimo SkledoV Knjižnici Medvode od naših uporabnikov prejmemo ogromno lepo ohranjenih knjižnih darov. Le-te pregledamo in ker vseh ne vključimo v zbirko, smo v decembru 2016 začeli s projektom, ki smo ga poimenovali S pisano besedo skupaj z vami napolnimo skledo! K sodelovanju smo povabili CSD Šiška, ki se je prijazno odzval.

Podarjene knjige ponudimo vsem obiskovalcem knjižnice, ki sami ocenijo, kaj in koliko dobrin (hrane, higienskih pripomočkov itd.) za menjavo s knjigo lahko prispevajo. Letošnje leto pa smo jih ponudili tudi na spletu in z zbranimi sredstvi nakupili kar za šest trgovskih vozičkov hrane, praškov, higienskih pripomočkov!

Zbrano smo odpeljali v CDS Šiška, krajevno pisarno Medvode, tam pa jih bodo razdelili pomoči potrebnim družinam v Medvodah.

 

Projekta niti epidemija covid-19 ni mogla ustaviti

Vse, kar počnemo, šteje

Projekt smo pospremili s citatom Glorie Steinem:
“Celo najbolj skeptični fiziki so začeli priznavati, da zamah metuljevih kril lahko povzroči vremenske spremembe tisoče kilometrov daleč. Vse, kar počnemo, šteje.”
Želimo, da prihajajoči prazniki s pomočjo uporabnikov knjižnice, socialnih delavcev in knjižničarjev tudi tistim, ki so odrinjeni na rob družbe in se počutijo socialno izključene, vsaj za trenutek pokažejo prijazen obraz.