Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Za uporabnike s posebnimi potrebami

Na razstavnem prostoru je nameščena slušna zanka (indukcijska zanka), ki je namenjena uporabnikom slušnih aparatov (naglušnim osebam) in jim omogoča udobno in nemoteno poslušanje izgovorjenega v mikrofon v gledališču, kulturnih, zdravstvenih ustanovah, cerkvah in v domačem okolju. Problem uporabnikov slušnih aparatov ni slišati izgovorjenega ampak razumeti. Problem naglušnih oseb je, da ″slišijo″, a ″ne razumejo″. Zakaj? V večjih prostorih prihaja do odboja zvoka. Tako pride v slušni aparat enkrat zvok direktno iz zvočnika in drugič odbiti zvok od zidu. Zdravo uho to motnjo izloči, slušni aparat pa ne. Slušna zanka preprečuje motnje, kot so odmev, šumenje, hreščanje ali piskanje, ki se lahko pojavijo uporabnikom slušnega aparata ob poslušanju radia, televizije, glasbenih instrumentov, glasbenih predvajalnikov, zvoka iz mikrofona, zvočnikov ali v hrupnih javnih prostorih.

  • Zvočne knjige v slovenskem in angleškem jeziku
  • Elektronska lupa, ki omogoča velike povečave
  • Knjige z večjim tiskom (Zbirke Povečava, Srebrne niti in Bisernice)

 

Ponujamo brezplačno dostavo knjig na dom bolnim, ostarelim in invalidom. Na osnovi vašega sporočila vam bomo knjige dostavili na dom, vrnili pa jih boste ob našem naslednjem obisku. Če še niste član knjižnice, boste to uredili, ko se bomo oglasili pri vas.

Z veseljem vas bomo obiskali in vam s knjigo polepšali dan!

Svojo željo lahko sporočite na spodnje kontakte, kjer boste dobili tudi potrebne informacije:

info@knjiznica-medvode.si

01 361 30 53

Lahko branje je namenjeno predvsem odraslim z ovirami na področju branja in razumevanju prebranega. Našim uporabnikom so na voljo knjige za lahko branje (napisane v lažje berljivi obliki).

Vabimo vas tudi, da se udeležite bralne značke za odrasle.