Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Izposoja igrač

Tudi igrače so knjižnično gradivo

Igrače so v otrokovem zgodnjem razvoju tako pomembne kot knjige – otrok skozi igro krepi odnos s starši, hkrati pa pridobi večino spretnosti, ki jih bo potreboval v življenju. Spontana igra je namreč njegova glavna dejavnost in potreba v prvih letih življenja. Pri oblikovanju zbirke, ki zdaj obsega 130 kompletov igrač in družabnih iger, smo največjo pozornost namenili kakovosti. Dobra igrača je izdelana iz kakovostnih materialov, je lepo oblikovana in predvsem varna. Spodbuja koordinacijo gibov, razvoj čutil (zaznavanje, sluh, govor in tip), vodi k raziskovanju okolja in predmetov, otrok pa se z njo lahko igra na več načinov in dalj časa. Dobre igrače imajo mednarodno oznako varnosti CE in oznako okolju prijazne igrače.

Knjižnica Medvode ves čas dopolnjuje zbirko igrač!

 

Priljubljenost družabnih iger tudi med odraslimi vedno bolj narašča. Sedenje pred ekrani vedno raje menjamo s kvalitetno preživljanjem časa z bližnjimi. Skupne trenutke lahko obogatijo tudi dobre družabne igre.

Igrače in družabne igre si lahko brezplačno izposodite in se z njimi doma igrate skupaj z otroki. Član knjižnice si lahko izposodi igrače za obdobje treh tednov z možnostjo podaljšanja. Otroci si lahko izposodijo igrače le v spremstvu staršev.

 Ponudba igrač je podrobneje predstavljena v treh katalogih

V igroteki si igrače za pomoč pri svojem pedagoškem delu lahko izposodijo tudi učitelji, vzgojitelji in študenti.

Pravila izposoje določa poslovnik izposoje igrač.

Igrače in družabne igre, namenjene izposoji, si lahko ogledate na naši spletni strani v treh katalogih: Katalog igrač, Družabne igre za otroke, Družabne igre od 9 do 99, kjer so navedeni tudi opisi in namen igrač in družabnih iger ter njihova starostna opredelitev.

Otroci, ki imajo možnost obiska knjižnice in izposoje gradiva, so bogatejši za vse tisto bogastvo, ki se skriva v knjigah in drugih vrstah gradiva.