Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Rastem s knjigo

Nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture Rastem s knjigo izvajamo Javna agencija za knjigo RS, Ministrstvo za kulturo RS, Ministrstvo za šolstvo in šport RS, Združenje splošnih knjižnic, ob podpori Zavoda za šolstvo RS, Društva šolskih knjižničarjev Slovenije in Društva slovenskih pisateljev v sodelovanju s splošnimi knjižnicami, slovenskimi osnovnimi šolami in osnovnimi šolami s prilagojenim programom ter zamejskimi osnovnimi šolami.

Cilji nacionalnega projekta Rastem s knjigo so:
  •  spodbujanje dostopnosti kakovostnega in izvirnega slovenskega mladinskega leposlovja,
  • promocija vrhunskih domačih ustvarjalcev mladinskega leposlovja,
  • spodbujanje motivacije za branje pri šolarjih in njihovega obiskovanja splošnih knjižnic,
  • motivacija založnikov k večjemu vključevanju sodobnih slovenskih piscev v založniške programe za mladino ter povečevanje deleža izdanega izvirnega slovenskega mladinskega leposlovja,
  • spodbuditi sodelovanje med splošnimi in šolskimi knjižnicami.

8. september je mednarodni dan pismenosti in tudi uradni začetek projekta Rastem s knjigo.  Učenci ob obisku, poleg predstavitve kakovostnega mladinskega leposlovja, bolje spoznajo knjižnico, predstavimo jim delovanje portalov COBISS+ in Biblos, spletno in Facebook stran Knjižnice Medvode … Vsak učenec ob obisku v dar dobi en izvod gradiva, ki je izbran v projektu Rastem s knjigo.

Projekt sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Rastem%20s%20knjigo%20logo