Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Zvrst: družbeni roman

Kako je umrl Vivek Oji

Kako je umrl Vivek Oji

Roman Kako je umrl Vivek Oji obravnava tematiko transspolnosti kot tudi istospolnega partnerstva. Dogajanje je postavljeno v Nigerijo, v konzervativno afriško okolje, kjer vladajo napetosti med krščansko in islamsko skupnostjo. Glavni junak je najstnik Vivek, ki se že od otroštva čuti drugačen, v najstniški dobi pa sprevidi, da vedno bolj postaja ujetnik svojega lasnega telesa, saj se njegova spolna identiteta ne ujema s spolom, ki mu je bil pripisan ob rojstvu.

(več …)

Dino Pešut nas je navdušil s svojim romanom Očetov sinko

Očetov sinko

Dino Pešut (1990) je vodilni glas med hrvaškimi pisatelji, je tudi dramaturg in pesnik. Na Akademiji dramske umetnosti v Zagrebu je končal študij dramaturgije. Kot dramaturg sodeluje z različnimi gledališči doma in na tujem. Iz območja gledališke umetnosti je Dino Pešut v vstopil tudi na področje literature. (več …)

Vsa moja poletja

Vsa moja poletja, roman japonske pesnice in pisateljice Mieko Kawakami, ki nam prinaša prikaz japonskega načina velemestnega življenja v Tokio in Osaki, naslavlja vrsto izjemno občutljivih življenjskih vprašanj, vezanih na oploditev z biomedicinsko pomočjo. (več …)