Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Poletavci in NajPoletavci – poletni bralci

Projekt Poletavci – poletni bralci je poletna bralna značka za mlade bralce, stare od 7 do 12 let. V projektu sodelujejo tako, da v času poletnih počitnic 30 dni vsak dan pol ure berejo karkoli: knjige, stripe, revije, recepte itd., jeseni pa v knjižnici oddajo zgibanko s svojimi podatki in izpolnjenim seznamom bralnih dni. Pogoj za sodelovanje je članstvo v Knjižnici Medvode, ki je za mlade do 18. leta brezplačno.

Tisti med 13. in 16. letom se lahko pridružijo NajPoletavcem – ti morajo med poletnimi počitnicami prebrati vsaj tri knjige ter njihove naslove in avtorje skupaj s svojimi podatki oddati v spletnem obrazcu. Pogoj za sodelovanje je prav tako članstvo v Knjižnici Medvode.Nosilka projekta je Mestna knjižnica Ljubljana, Knjižnica Medvode pa se mu pridružuje kot soizvajalka.

V letu 2020 je bilo Poletavcev 82, NajPoletavcev pa 11. Vsem iskreno čestitamo! Zahvaljujemo se tudi donatorjem, ki so prispevali lepe nagrade. Vsi Poletavci in NajPoletavci so dobili priznanje, majico in knjigo. Glavna nagrada za Poletavce je bil šotor za dve osebi, za NajPoletavce pa elektronske knjige.

Otroke in mladino vabimo, da se nam tudi v poletju 2021  znova pridružijo, še posebej pa vabimo tiste, ki še niso brali z nami. Tako bodo ugotovili, kako zabavno je branje, kadar je izbira povsem prosta …

Navodila za sodelovanje pri projektu Poletavci in NajPoletavci najdete TUKAJ.

Spletni OBRAZEC za NajPoletavce najdete TUKAJ.