Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Zvrst: družbeni roman

Na Klancu

Naslov romana  Na Klancu ni naključje in tudi ta strmi Klanec je nabit s simboliko. Nad Kotlom z možem in hčerkama živi Eva, brezposelna izobraženka, ki v sodobnem svetu zaradi svojih prepričanj ne najde pravega mesta. Za punčki skrbi sama, mož se ukvarja s posli in je pri naravni vzgoji ne podpira. (več …)

Kristian Novak: Črna mati

Črna mati zemla

Kristian Novak je eden najbolj znanih hrvaških pisateljev, ki je za svoje pisanje prejel številne ugledne nagrade. Črna mati zemla je njegov drugi roman, pa tudi roman, s katerim je postal literarna zvezda. Gre za psihološko kriminalko, ki bralca drži v napetosti vse do konca. Lahko pa bi ga opisali tudi kot roman o smrti in o tem, kako se v življenju znajdejo tisti, ki so preživeli. (več …)

Nona Fernández.: Neznana dimenzija

Neznane dimenzije

Čilska pisateljica in igralka Nona Fernandez skuša s svojim angažiranim pisanjem pred pozabo rešiti premnoge žrtve diktatorja Augusta Pinocheta. Ta je dolga leta vladanja od­rejal brutalne ugrabitve, posilstva, mučenja in usmrtitve nasprotnikov njegovega režima. (več …)

Vsa moja poletja

Vsa moja poletja, roman japonske pesnice in pisateljice Mieko Kawakami, ki nam prinaša prikaz japonskega načina velemestnega življenja v Tokio in Osaki, naslavlja vrsto izjemno občutljivih življenjskih vprašanj, vezanih na oploditev z biomedicinsko pomočjo. (več …)

Tiha leta

Vsaka družina ima svojo zgodbo in svojo zgodovino, tudi če o njej ne smeš vedeti ničesar. Dvoje usod, dvoje življenj, oče Svatopluk in hči Bogdana, zamolčana preteklost. (več …)