Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

To je knjiga

To je knjiga je preprosta slikanica, ki bralca (tudi odraslega) prav s svojo enostavnostjo in humorjem prepriča, da razmisli o povedanem. Kljub temu, da se boste ob prebiranju besedila in gledanju ilustracij zelo verjetno krohotali na ves glas, vam bo zgodba predala svoj namen.

To je knjiga, namenjena otrokom, ki jih želimo navdušiti za branje


Glavna junaka sta osel in opica. Osel, ki še nikoli ni bral knjige, sprašuje knjižnega molja opico, če za knjigo potrebuje miško, če lahko na njej igra igrice, ali za uporabo potrebuje geslo, je potrebno po uporabi napolniti baterijo in podobno. S to knjigo boste otrokom na šaljiv način prenesli sporočilo, da je tudi v digitalni dobi vredno v roke vzeti knjigo v tiskani obliki in da je velika verjetnost, da jih branje navduši.


Slikanica To je knjiga prihaja med bralce s podpisom avtorja Američana Lane Smitha, ki je ilustriral že mnogo otroških knjig. Naj omenimo zgolj knjige Roalda Dahla in Georgea Saundersa, šestnajst jih je Lane Smith napisal tudi sam. Knjiga je prejela številne nagrade, med drugim je bila razglašena za najboljšo slikanico Goodreadsa. To je knjiga je druga Smithova knjiga, ki je bila prevedena slovenščino, prva pa je bila Dedkov vrt.