Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Jaz sem princ

Ko se čisto navaden pujs odloči postati princ

Veste, kaj se zgodi, ko najde čisto navaden pujs krono? Odloči se, da bo postal princ in želi si temu primernih avantur.
Spopasti se mora z zmajem, rešiti princeso, poiskati svojega konja. Prav tako pa je prepričan, da se morajo druge živali do njega vesti nazivu primerno. Od njih zahteva, da se mu priklanjajo, mu pojejo in plešejo. Živali so obupane in se sprašujejo, kaj naj storijo, da se to konča. Domišljavega pujsa strezni naključni dogodek, ki spremeni njegovo mišljenje, kaj želi biti.

Zgodba nam želi povedati, naj ne poskušamo biti kot nekdo drug, ampak sledimo sebi in poiščimo, kdo smo mi sami. Takrat bomo najsrečnejši. Poleg tega pa se bomo ob branju z otroki lahko pogovarjali o tem, da moramo premisliti, kakšni smo do drugih oziroma o pomenu ponižnosti.

O avtorju in ilustratorju slikanice Jaz sem princ

Knjigo je napisal A. H. Benjamin, ki se je rodil leta 1950 v Alžiriji, kjer je študiral fiziko in kemijo. Otroške knjige piše od leta 1987. Je poročen, ima štiri odrasle otroke in štiri majhne vnuke, ki so njegov navdih za pisanje. Z ženo živi v Angliji.

Ilustrator slikanice je Alessandro Montagnana, rojen leta 1981. Živi v Italiji, v Trstu. Že v mladosti je gojil strast do risanja, slikanja in poezije. Diplomiral je iz ladjedelništva, hkrati pa se je razvila želja, da bi se kot avtor in ilustrator posvetil otroški literaturi. Sanje so se mu končno uresničile.