Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Milijonček za prijaznost

Milijonček za prijaznost je lahkotno, duhovito napisan mladinski roman s številnimi zasuki in obrati. Ob njem se boste nasmejali, hkrati pa tudi zamislili.

Začne se, ko Frank in njegova mama na čisto navaden večer zadeneta na lotu 24 milijonov evrov. Kmalu, ko v mestu izvejo, kdo je slavni dobitnik, je njunih navadnih dni konec. Zato se mama domisli, da bo podarila milijonček tistemu, ki bo najprijaznejši. V mestu se začne tekma, mama in Frank pa odpotujeta na počitnice. Medtem pa se doma dogajajo čudne stvari. Roman je tudi poučen, saj odpira številna vprašanja, med drugim tudi temo o odnosu med bogastvom in revščino. Kaj bi naredili, če bi zadeli toliko denarja? Kako ostati ob taki vsoti tak, kot si? Ali lahko kljub denarju ostanemo zvesti svojim moralnim načelom? Kaj vse smo pripravljeni narediti za denar?

Milijonček za prijaznost je imeniten roman za mlade bralce v 2. triletju, pa tudi za starejše in celo odrasle


Tilka Jamnik roman Milijonček za prijaznost priporoča v branje tudi odraslim, saj je na videz “lahkoten, toda duhovit in humoren (na glas sem se smejala med branjem), obenem pa kritično opozarja na odnose med ljudmi in na družbene vrednote. In kot da je Frank v tem kratkem času odrastel v svet (odraslih), kjer vlada denar. Prevod je sijajen, prevajalec Darko Čuden pa je prispeval tudi kratko spremno besedo.”