Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Rezervacije

Kako lahko naročim ali rezerviram gradivo za izposojo na dom?

Za izposojo na dom lahko proste izvode knjižničnega gradiva naročite:
  • v katalogu preko spletne storitve COBISS – Moja knjižnica,
  • po telefonu: 01 361 30 53,
  • po elektronski pošti info@knjiznica-medvode.si

Gradivo, ki je trenutno izposojeno pri drugem uporabniku, pa lahko rezervirateRezervacije so mogoče:

  • prek spletne storitve COBISS – Moja knjižnica,
  • osebno v knjižnici,
  • po telefonu: 01 361 30 53
  • po elektronski pošti info@knjiznica-medvode.si
Ko je gradivo na voljo za izposojo, vas o tem knjižnica obvesti na način, ki ste ga izbrali ob naročilu oziroma rezervaciji. Obveščanje po elektronski pošti je brezplačno, stroški obveščanja po telefonu stanejo 0,80 €, stroške obveščanja po SMS-sporočilih vam po veljavnem ceniku zaračuna mobilni operater.
Prosimo, da naročate oziroma rezervirate le gradivo, ki ga dejansko potrebujete in ga boste tudi prevzeli, sicer knjižnici povzročate dodatno delo in stroške. Opozorili bi vas, da gradiva ne morete naročati oziroma rezervirati, če imate do knjižnice neporavnane obveznosti, če imate izposojeno gradivo, ki mu je potekel rok izposoje, ali če vam je poteklo članstvo. Stroški neprevzetega gradiva znašajo 0,50 €.

Kako pridobim geslo za elektronski katalog?

-v delu

 

V kolikšnem času moram prevzeti naročeno ali rezervirano gradivo?

Naročeno ali rezervirano gradivo praviloma čaka na prevzem do 5 delovnih dni po prejemu obvestila o rezerviranem ali naročenem gradivu. Po izteku tega roka gradivo vrnemo na polico ali ga izposodimo drugemu uporabniku. Če gradiva niste prevzeli, vam zaračunamo stroške neprevzetega naročila ali rezervacije po veljavnem ceniku Knjižnice Medvode oziroma 0,50 €.