Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Velika knjiga superzakladov: tistih, ki so resnično dragoceni

Na kaj pomislite ob besedi superzaklad? Verjetno na nekaj materialnega? Na nekaj, kar lahko kupimo ali pa celo na denar, zlato. No, ta knjiga ni namenjena takim zakladom temveč tistim, ki so resnično dragoceni in jih ni mogoče kupiti.

Če se kot starš sprašujete, kako bi svojemu otroku predstavili, kaj je zares vredno v življenju, če bi mu radi pokazali, katere zaklade naj išče, potem je ta slikanica prava za vas. Vsak večer pred spanjem boste prebrali eno kratko zgodbo ter v njej spoznali enega glavnega junaka in njegov superzaklad, o katerem se po prebranem lahko še pogovorite.

Sarin superzaklad so prijatelji, Patricijin spomini, Jakobov pa prosti čas, Mihov superzaklad so sanje in tako naprej

Predstavljenih je osemnajst zakladov, ki pokažejo, katere stvari v življenju so zares pomembne. Prav vsi jih imamo v sebi, le včasih pozabimo nanje. In ob tem, ko boste učili svoje otroke, boste morda obudili tudi kaj, kar ste z leti vi sami pozabili. In ne bodite presenečeni, če bodo otroci komaj čakali, o katerem superzakladu boste brali naslednjič.

Susanna Isern

Susanna Isern je španska pisateljica, ki piše knjige za otroke. Prvo slikanico je napisala leta 2011, sedaj pa njene zgodbe beremo v več kot petnajstih jezikih vsepovsod po svetu. Zanje je prejela številne nagrade.

Je mama treh otrok, po poklicu psihologinja in tudi predavateljica psihologije, zato svoje znanje vključuje tudi v pisanje. V Knjižnici Medvode si zaenkrat lahko izposodite tri njene knjige. Poleg Velike knjige superzakladov še Veliko knjigo supermoči ter slikanico Saj to ni džungla.

Rocio Bonilla

Rocio Bonilla je katalonska slikarka, ki je najprej delala na področju oglaševanja. Leta 2010 jo je zaneslo v svet založništva in od takrat je ilustrirala že več kot štirideset otroških knjig, nekatere od njih je tudi napisala. Njene slikanice prejemajo številne nagrade, prevedene pa so tudi v več kot dvajset jezikov, tudi v slovenščino.