Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Kamra

Vas zanima digitalizirana kulturna dediščina slovenskih pokrajin?

Potem dobrodošli na portalu Kamra, na katerem lahko spoznavate zgodbe, ki so za neko področje značilne, zanimive in v interesu lokalne skupnosti, kot so na primer predstavitve lokalnih avtorjev oz. znamenitih oseb, dokumenti in fotografije značilnih lokalnih društev, razglednice krajev iz različnih časovnih obdobij, dela lokalnih umetnikov, njihove biografije, katalogi razstav, znamenite zgradbe, zgodbe ljudi, ki so v njih živeli, in še marsikaj drugega. Vsebine, ki so objavljene na Kamri, lahko uporabite v nekomercialne namene (npr. za seminarske naloge), seveda pa morate obvezno navesti vir (Kamra.si).

Na portalu Kamra so dobrodošle vsakovrstne domoznanske vsebine, tudi vaše. Če želite prispevati v skupno zakladnico spominov, objaviti zgodbo ozi. vsebino, se oglasite v knjižnici ali pa nas kontaktirajte. Tudi Knjižnica Medvode je namreč soustvarjalka vsebin na portalu Kamra. V okence za iskanje vtipkajte Medvode ali kakšen drug kraj, ki vas zanima, in dobili boste nabor rezultatov v zvezi s tem.

Povežimo se v lokalni skupnosti, zberimo in delimo to, kar imamo, ter zgodbe ohranimo za prihodnje rodove. Pozdravljamo vas z besedami Martina Luthra Kinga: “Vedno je pravi čas, da storimo to, kar je prav.”

Kamra