Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Razstava fotografij Župnije Preska: Nedelja Božje besede (brez otvoritve)

Nedelja Božje besede je praznik besede in Svetega pisma. Obhajamo jo v mesecu januarju: na 3. nedeljo med letom. Letos je nedelja Božje besede 23. januarja. Ni naključno, da se obhaja ravno v mesecu januarju, saj je to tudi mesec verskega tiska; Sveto pismo kot Božja beseda je seveda osrednja knjiga verskega tiska, saj je sveta knjiga krščanstva. V Sloveniji to nedeljo praznujemo že od leta 1990. Poleg tega pa v teh dneh v Sloveniji poteka tudi Svetopisemski maraton, neprekinjeno branje Svetega pisma.

Nedelja Božje besede je tudi dan bralcev Božje besede

Navsezadnje pa je to tudi dan bralcev Božje besede, saj so njeni prvi glasniki. Bistveno pri bralcih je predvsem to, da Božjo besedo začutijo, dovolijo, da se jih dotakne v njihovem bistvu. Le tako jo lahko predajo naprej na način, da seže tudi v srca poslušalcev.

Ker pa je to Beseda, ki se želi predati vsakomur, ne le izbrani množici, ki želi stopiti in prebivati med ljudmi, smo postavili to razstavo, da bi Božja beseda lahko po fotografijah in izbranih citatih nagovorila vsakogar. Vsakdo se namreč lahko najde v vsaj kakšnem stavku, besedi. Tudi ena beseda, ki se mimoidočemu vtisne v spomin in o kateri razmišlja, je lahko povsem dovolj, da je Božja beseda izpolnila svoje poslanstvo za tega človeka.

Ker pa je to Beseda, ki se želi predati vsakemu ne le izbrani množici, ki želi stopiti in prebivati med ljudmi, smo zato postavili to razstavo, da bi lahko preko fotografij in izbranih citatov, Božja beseda nagovorila vsakega. Vsak se lahko namreč najde v  vsaj kakšnem stavku, besedi. Četudi samo ena beseda, ki se mimoidočemu vtisne v spomin in o kateri razmišlja, je lahko to povsem dovolj, da je Božja beseda izpolnila svoje poslanstvo med ljudmi. Naj se vas dotakne!

 

Razstava bo na ogled do 11. 2. 2022.

Razstava bo BREZ OTVORITVE!