Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Predstavitev pesniške zbirke Agate Trojar: DOTIKANJA z jagodami, nasmehi, grižljaji in cvrčanjem

Dotikanja

Vabljeni na predstavitev pesniške zbirke, na kateri bosta avtorica Agata Trojar in izjemen glasbenik ter umetniški fotograf Lado Jakša z literarno-glasbeno-vizualnim dogodkom predstavila rojstvo oziroma prve korake digitalne oblike pesniške zbirke, multivizijo. Odprla bosta vrata vizualnemu in auditornemu dotikanju literarnih del.

Dogodek bo povezan s Tedni vseživljenjskega učenja 2023 (TVU2023), TLK2023 in Medvoškim kulturnim festivalom.

“DOTIKANJA z jagodami, nasmehi, grižljaji in cvrčanjem” je šesta pesniška zbirka Agate Trojar. Nastala je, z izborom najboljših pesmi v letu 2022, za zaključno maturitetno nalogo Tadeje Taje Špenko, ki je zbirko uredila, oblikovala in ilustrirala. Zbirko je lektoriral Marko Črtalič, izjemen kulturni delavec v krajih ob Sori in Savi, ki pa je konec decembra 2022 preminul. Lektorsko delo je bilo zanj zadnje delo pred slovesom. 

Mag. Ana Porenta je v spremni besedi  zapisala: “… Pesmi zažuborijo in drsijo skozi nas kot reka, ki se ne ustavlja. Lahko nas odžeja, očisti, navdihne. Vabi nas, naj zaplavamo z njo in skozi njeno smer v sebi začutimo svojo.”

 Zbirka je bila natisnjena februarja 2023 v samozaložbi s podporo Kulturnega društva “Sejalec umetnosti”. Zdaj pa se rojeva njena digitalna oblika.