Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Potopisno predavanje in predstavitev knjige: Uresničene sanje

Uresničene sanje

Spomini na deset let potepanj z jadrnico Daddy’s Dream. Bila je želja, ki so jo hranile sanje. In sanje so dobile ime Daddy’s Dream. Sanje o svobodi na valovih pod jadri. Po vseh mogočih lukah Mediterana, kjer vsak kamen pove zgodbo o tisočletni zibelki zahodne civilizacije. Na pot se je avtor Marko Vuk odpravil s svojo ženo.

Bilo je šest morij in sedem držav. Na zahod nas je veter ponesel do ustja Rone, na jug do Malte in na vzhod do egejskih otokov. In mnogo vsega je bilo vmes. Bili so trenutki nervoze, sitnobe, osebnih stisk; bili so trenutki sreče, spokoja in tudi ponosa. In bile so sanje morjeplovca. Sanje, ki so se uresničile in se naposled ubesedile v čudovitem potopisu večletnega jadranja po prekrasnem Sredozemlju, ob katerem boste skupaj z avtorjem spoznavali lepote jadranja in odkrivali skrivnosti ter lokalne znamenitosti starodavnih sredozemskih pristanišč.

Knjigo zaznamujejo potopisne refleksije, srečanja z zanimivimi ljudmi, napeti trenutki, življenje na barki, odnosi znotraj posadke in zabavne anekdote.

Vabljeni na predstavitev knjige in potopisno predavanje domačina Marka Vuka