Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Potopis: S kolesom preko alpskih poti do Azurne obale (bikepacking)

Na predstavitvi boste doživeli, kako poteka alpska avantura Torino-Nice Rally, ob tem pa dobili informacije o gorskem svetu narodnih parkov Queyras in Mercantour ter tako o cestah preko kolesarskih dirk znanih alpskih prelazov kot o poteh po višavjih Malega Peruja in Vie del sal.

Predavatelj Matija Vojsk vam bo postregel z izkušnjami glede tega in drugih popotovanj s kolesi (bikepackinga) ter priprave opreme zanje. Torino-Nice Rally (TNR) ni dirka, pač pa gre za netekmovalno in nepodprto kolesarjenje v gorah med navedenima mestoma v italijanski Lombardiji in na francoski Azurni obali. Poseben mik je v tem, da trasa vodi po alpskih cestah, poteh in stezah, udeleženci pa jo skupaj z opisi ključnih točk prejmejo od organizatorja. V vsem drugem se morajo znajti sami. Na poti oznak ni, udeležencev nihče ne spremlja, ni merjenja časov, ni okrepnih postaj, niti niso določeni postanki ne prenočišča. Vse to je prepuščeno udeležencem.

Raznolikost poti, dolžina med 650 in 700 km ter med 17 tisoč in 20 tisoč metrov vzpenjanja (odvisno od konkretne izbire tras po odsekih) ter samozadostnost glede preskrbe, higiene ter prenočevanja predstavljajo izziv tako v športnem kot v organizacijskem smislu, udeležencem pa obenem nudijo nepozabno doživetje. Občudovalci gora in kolesarji boste avanturo  podoživeli v pripovedi in ob zanimivih posnetkih!

Vse prireditve v Knjižnici  Medvode se izvajajo v skladu z aktualnimi pravili in priporočili NIJZ. Obiskovalci knjižnice morajo izpolnjevati PCT pogoje.