Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Predstavitev knjige Posebna punca in predavanje o vzgoji MAXI razvoj za MINI junake

Posebna punca je zgodba o posebnih puncah, ki se dotakne vseh. Ni priročnik za srečo, ni navodilo za polno življenje, ni drama, ni patetična izpoved mame s težkimi preizkušnjami, je le oris življenjskega potovanja z zdravimi in manj zdravimi odločitvami, ki sili v refleksijo lastne poti.

Knjiga Posebna punca je namenjena vsem, ki se jim sem in tja zgodi, da izgubijo vero v srečno življenje. Vsem, ki mislijo, da gre vsem na tem svetu bolje kot njim in da je življenje krivično.

Jerneja Renko
Jerneja Renko

Avtorica jim želi povedati, da vsaj slednje ne drži. No, stvar interpretacije … lahko rečemo, da je krivično, a bolje je, da začnemo čim prej razumeti, da nas morda le želi česa naučiti. Da nas podi iz cone udobja in namiguje, da nas nekje tam prav zaradi težkih preizkušenj čakajo lepi razgledi. Upa, da s svojo zgodbo pomiri vsaj kakšno mamo, ki ima otroka, ki je drugačen. Morda jo spomni, naj ne verjame dvomljivcem in črnogledom, ki tako zelo radi na hitro popredalčkajo takšne otroke. Morda jih bo branje njenih zapisov spomnilo, naj ne klonimo pod pritiski družbe, ki z odprtimi rokami sprejema vse, kar ustreza trendom. 

Avtorica knjige Jerneja Renko bo spregovorila tudi o vzgoji otrok s posebnimi potrebami. Predavanje je naslovila MAXI razvoj za MINI junake.