Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Razstava slik Zeliščni duhovi (Liubov Kriuchkova)

Duhovna zelišča

Liubov Kriuchkova je interdisciplinarna umetnica, ki jo najdemo pod umetniškim imenom Momalyu. Specializirala se je za cvetlično slikanje in oblikovanje vzorcev s sedežem v Sloveniji in Evropi. Njen namen je preko umetniških stvaritev svojo ljubezen do narave vnašati na platna in na ta način v domove ljudi. Po izobrazbi je notranja oblikovalka in oblikovalka pohištva, a jo srce ves čas vleče k slikanju, ki je njena strast in njena sprostitev. Narava ji predstavlja stalni vir navdiha: barve, tekstura, svetloba, cvetovi in ​​listi so ponavljajoče se teme v njenem delu. Pri slikanju se najraje poslužuje olja na platnu, medtem ko za vzorce uporablja različne digitalne tehnike. 

Še posebej so ji ljube kombinacije naravnih, zemeljskih barv, ki simbolizirajo podporo in zelenih, ki simbolizirajo rast energije, razvoj in harmonijo. Njena umetniška zbirka govori o odnosu med naravo in človekom, o enotnosti s katero ustvarjamo naravni ansambel življenja. Pomembna ji je bližina in pristen stik z naravo in povezovanje s svojo resnično harmonijo vgrajeno v nas.

Avtoričina zbirka “Enost z naravo” na temo zeliščnih duhov, ki nam pomagajo, da ostajamo v harmoniji z naravo, na simbolni ravni govori o odnosu med naravo in človekom, o enosti, v kateri se tvori naravna celota življenja. Gledalcu predstavlja zelišča, ki blagodejno vplivajo na avro in razpoloženje, hkrati pa metaforično odražajo žensko. Zelišča izhajajo iz zemlje in navdihuje jih svetloba, kar avtorica vidi kot znamenje, da naša mati narava skrbi za nas.

Razstava bo na ogled do: 13. 10. 2023.