Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Otvoritev fotografske razstave Ade Trkulje Barbie se vrača

Ada Trkulja- Barbie se vrača

Ada Trkulja, fotografinja in filmska ustvarjalka, je že od otroštva zaljubljena v film in fotografijo. Do  izkušenj ni prišla po konvencionalni poti oziroma s študijem, ampak je začela v obratni smeri s praktičnim delom do neformalne izobrazbe. Zbiljčanka se je po zaključeni Kranjski gimnaziji odločila za študij na FOV, kar ji je časovno omogočilo, da je v času študija skoraj eno leto preživela v San Franciscu in spoznala ameriško kulturo. Svoje sanje je končno pričela uresničevati na eni izmed slovenskih televizij, kjer si je nabrala neprecenljive izkušnje na različnih področjih: asistentka režije, novinarstvo, urednikovanje, producentstvo, kreativni vodja, delo v tujini in resničnostnih šovih.

Ampak počasi je stopala proti sanjam. Leta 2014 je posnela svoj prvi dokumentarni film za RTV Slovenija-Preko trnja do zvezd (dokumentarni film o gluhi osebi). Sodelovala kot prva asistentka režije pri slovenski nadaljevanki na RTV Slovenija, Nova dvajseta, pri snemanju reklam vrhunskega kova z delom v casting agenciji (reklame kot so Nivea, Sony, Milka…). Ampak sanje se niso končale, saj trenutno razvija scenarij, s katerim bo s svojimi sanjami nadaljevala.

Vsako leto pa se udeleži vsaj dveh delavnic na temo filma in fotografije.

Ada Trkulja je obiskovala intenzivni filmski seminar na JSKD (Ljubljana), kjer so mentorji udeležence s svojim znanjem na filmskem področju, popeljali do zaključnega projekta. Poleg treh svojih filmov, je sodelovala tudi pri kratkih filmih v vlogi izvršne producentke in fotografinje.

Fotografija pa je tista ljubezen, ki sta se spoznali še v temnici in sta skupaj ostali od osnovne šole s kratkimi prekinitvami.

Tokratno samostojno fotografsko razstavo je poimenovala BARBIE SE VRAČA.

Ada je v knjižnici Medvode že gostovala na skupinskih in samostojnih razstavah.

Razstava bo na ogled do 5. 1. 2024.