Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

ODPOVEDANO: Odpiramo pravljična vrata z Ireno Cerar: pravljice za zvedave otroke in njihove starše

ODPOVEDANO!
V sezoni 2021/2022 smo v Knjižnici Medvode pripravili pravljični cikel z Ireno Cerar, pripovedovalko in avtorico serije priljubljenih vodnikov Pravljične poti Slovenije. Irena bo z nami vsak tretji torek v mesecu. Zazibala nas bo v svet ljudskih pravljic, ki pritegnejo otroke in starše. Ljudske pravljice so namreč vir modrosti, ob izurjenem pripovedovalcu pa postanejo še veliko več.

Nekoč, ko so ljudje živeli v res tesni povezanosti z naravo, so verjeli, da je naseljena s številnimi skrivnostnimi bitji. Delili so si jo z velikani in ajdi, vilami, žalik ženami, krivopetnicami, povodnimi možmi, divjimi možmi in divjimi ženami, palčki in škrati, čateži ter drugimi prikaznimi. Vsa ta pisana druščina je naseljevala naše gozdove, hribe, gorske vrhove in skalne previse, livade, vodovja, jame … A seveda, niso živeli vsi skupaj, vsako bajeslovno bitje je imelo svoje domovanje, pa tudi svoje značilno obnašanje in osebnostne lastnosti.

Z Ireno Cerar, pripovedovalko in avtorico serije priljubljenih družinskih izletniških vodnikov Pravljične poti Slovenije, se bomo sprehodili čez družinski album bajeslovnih bitij narave. Sestavila ga je iz ilustracij vrhunskih slovenskih ilustratorjev in ilustratork, ki so sodelovali pri nastajanju njenih knjig. Vmes pa bo seveda postregla tudi s kakšno pravljico.

O pripovedovalki: Ireno Cerar poznamo kot avtorico serije priljubljenih družinskih izletniških vodnikov Pravljične poti Slovenije. Že vrsto let je pripovedovalka ljudskih pravljic, nastopa na vseh vidnejših tovrstnih prireditvah pri nas in je soustanoviteljica Križnikovega pravljičnega festivala v Motniku. Od vseh dvoran ima najraje tiste na prostem, v naravi in na lepih koncih. Snuje tudi vodene pravljične poti, pripovedovalske sprehode in izlete s pripovedovanjem pravljic. Za svoje delo je prejela več nagrad.

Za otroke od 4. leta dalje in njihove starše.
Vse prireditve v Knjižnici Medvode se izvajajo v skladu z aktualnimi pravili in priporočili NIJZ.