Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

ODPOVEDANO: Odpiramo pravljična vrata z Ireno Cerar: pravljice za zvedave otroke in njihove starše

V sezoni 2021/2022 smo v Knjižnici Medvode pripravili pravljični cikel z Ireno Cerar, pripovedovalko in avtorico serije priljubljenih vodnikov Pravljične poti Slovenije. Irena bo z nami vsak tretji torek v mesecu. Zazibala nas bo v svet ljudskih pravljic, ki pritegnejo otroke in starše. Ljudske pravljice so namreč vir modrosti, ob izurjenem pripovedovalcu pa postanejo še veliko več. Ob zaključku vsakega srečanja bo Irena pripravila tudi nekaj bralnih predlogov za starše, da bodo lažje tudi doma negovali družinsko branje. Iz velike knjižne ponudbe je včasih kar težko izbrskati prave knjige.

Nekoč je bila zima čas, ko so se ljudje bolj zadrževali na toplem in si v dolgih večerih – takrat še brez televizije, interneta in teh sodobnih čarovnij – pripovedovali zgodbe. Zimo je bilo nekoč tudi veliko težje preživeti kakor danes, zato je to tudi čas pravljičnih preizkušenj in čudežnosti, tako za ljudi kot živali. Prav decembrski čas je še posebej skrivnosten!

V prazničnih dneh bo pripovedovalka Irena Cerar iz svoje pravljične malhe nastresla srebrne in zlate pravljice. Ljudske pravljice so namreč polne zakladov, ki jih po izročilu lahko najdemo prav v teh dneh: skrivnostna navodila za iskanje, zapeljiva obljuba bogastva, nenavadna doživetja, zlato bleščanje … vse to so sestavine za napeto pravljično doživetje.

O pripovedovalki: Ireno Cerar poznamo kot avtorico serije priljubljenih družinskih izletniških vodnikov Pravljične poti Slovenije. Že vrsto let je pripovedovalka ljudskih pravljic, nastopa na vseh vidnejših tovrstnih prireditvah pri nas in je soustanoviteljica Križnikovega pravljičnega festivala v Motniku. Od vseh dvoran ima najraje tiste na prostem, v naravi in na lepih koncih. Snuje tudi vodene pravljične poti, pripovedovalske sprehode in izlete s pripovedovanjem pravljic. Za svoje delo je prejela več nagrad.

Za otroke od 4. leta dalje in njihove starše.

Vse prireditve v Knjižnici Medvode se izvajajo v skladu z aktualnimi pravili in priporočili NIJZ.