Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Romanca Rečnik: Moje vedsko čebelarjenje (obvezni prispevek)

Moje vedsko čebelarjenje

Razmišljati o čebelah še drugače  kot zgolj za pridelavo medu in drugih čebeljih pripravkov je nujno. Danes so v ospredju nove tehnologije, a eni se zavedamo, da moramo oživiti stare modrosti.

 

Ste med njimi?

Potem vas vabimo, na prav poseben dogodek:  MOJE VEDSKO ČEBELARJENJE

Skupaj bomo s pomočjo čebele odkrivali kako živeti in prisluhniti  zakonom univerzuma, narave. Sprejeti tisto nevidno “pikico na I” , ki ji pravimo eter. Kako pomembno je bivalno okolje za nas same in tudi za čebele. Kakšno sposobnost imajo čebelje družine, ki so združene skozi sveto geometrijo. Kako čebela izrablja kozmično energijo za dvig svoje lastne frekvence (da onemogoči preživetje varoje v panju, za pridelavo energetsko bolj bogatega medu). Kako s postavitvijo čebeljega sedmerokotnika dosežemo nevtralizacijo škodljiva geopatogena sevanja kot so: podzemni tokovi, odpadki…radioaktivno sevanje, križanje energetskih mrež.

 

Kdo je Romanca Rečnik?

Romanca Rečnik  je lastnica prvega Slovenskega ekološkega OREHOVEGA nasada. Na ekološki prvinski način brez vsakih škropiv in kupljenih dodatkov (tudi tistih, mi so dovoljeni za ekološko kmetovanje) kmetuje vse od leta 1999 na Slomškovi Ponikvi. Njene žlahtne orehe mogoče že poznate pod imenom OREH iz Slovenije. Pod mogočnimi orehovimi drevesi se pasejo ovčke, ki nasad pokosijo in  pognojijo. Nima nobenega traktorja, vse se dela ročno, kot so delali naši predniki. Živi z naravo v naravi. Tik pred covid časom je dobila uvid, da iz kamnov z Boča, ki si jih je zaželela pred dobrimi 30. leti postavi  VELIKI KAMNITI KROG MEDICINE ZEMLJE. Kaj kmalu je postala ti. “šepetalka” kamnov. Namreč kamni so mnogo več, kot le gradbeni material.  Podajajo nam zgodbe naše davne preteklosti, ponavljajočih se ciklov. Oni so “krivi”, da je postala mlada čebelarka in tudi  leta 2020 certificirana NPK APITERAPEVTKA. Čebelari na žličke, s popolnoma lesenimi panji (brez žičk, plastike, kovine ali drugih materialov) po vzoru avtorja Heinrich Sannemann PLANETARNO ORIENTIRANI POSTAVITVI ČEBELJIH PANJEV V OBLIKI SEDMEROKRAKE ZVEZDE. Gre za naravno svetišče s svojim središčem  (leseno bezgovo piramido). Število 7 je simbol inkarnacije (utelešenja). Čebele v tej postavitvi resnično dobijo svojo vlogo na Zemlji. Čebelice so postale njen navdih, z njimi je še bolj našla sebe, svojo vero v naravo. To ji je popolnoma dovolj, jo osrečuje in hkrati daje pogum, da deli svoja  znanja.

 

Obvezni prispevek predavateljici: 30 eur.

 

Čebela

tako je drobcena,

tako je mala,

tako kratko živi,

tako veliko ve!