Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Razstava akvarelnih slik Teje Čeru: Gola Narava

Teja Černu

Teja Čeru, ki jo najdemo pod umetniškim imenom TeRosa, ima slikanje za hobi kot tudi za meditacijo. Ustvarjanje ji pomeni stik s seboj kot preplet izraza njene notranjosti in odziva zunanjosti skozi poteze čopiča. V navdih pri ustvarjanju ji je narava ter njena mističnost v vseh pogledih, zato je ime njene prve razstave namenjena prav Njej. Pri ustvarjanju jo vodijo preprosti motivi, harmonija barv ter spontanost potez.

Razstavljene slike so nastale v času korone, ko je Teja Čeru pričela odkrivati akvarelno tehniko. Izbrane slike so odraz razmišljanj in občutij skozi motive narave take kot je, gole.

Razstava bo na ogled do 19. 8. 2022.

Gola Narava

Izbor slik pod imenom Gola Narava predstavlja cikel raziskovanja avtoričine notranjosti skozi naravo med letoma 2021 in 2022. Razstava je cikel razmišljanj in notranjih procesov preobrazb, ko se je svet ovil v maske, avtorica pa je počasi odgrinjala plasti tančic teme in svetlobe globin notranjega sveta skozi preproste motive narave. Razstava predstavlja zaokrožen cikel notranjih transformacij in osvobajanj skozi surovost, cikličnost in golost narave. Tako kot se narava znova in znova spreminja z letnimi časi, tako tudi slike predstavljajo odsev avtoričine gole notranjosti danega trenutka in nenehno transformacijo skozi čas. Pri tem gre za minljivost trenutka ujetega v brezčasnost.

Teja Čeru se bolj kot detajlom posveča ekspresiji občutkov skozi harmonijo barv in preproste motive iz narave. Vsaka slika sicer ima naslov, a avtorica brez poglobljenih interpretacij prepušča posamezniku, da v njem vznikne to, kar gledalec nosi v sebi.

Teja Ceru Akvareli2
Razstava akvarelnih slik Teje Čeru: Gola Narava

Teja Čeru

Teja Čeru se s slikanjem ukvarja ljubiteljsko, ustvarjanje pa je od nekdaj velik del njenega življenja. Z akvarelom je začela slikati dve leti nazaj, ko je nastala tudi ena izmed prvih slik (Potonike, maj 2020). Akvarelna tehnika ji daje občutek fluidnosti in svobode. Življenje samo ji pomeni umetnost, zato navdih črpa iz vsakdanjih preprostih trenutkov. Slikanje ji predstavlja stik s sabo in meditacijo ter medij za neskončno raziskovanje sebe in sveta skozi paleto barv, ki se neprestano spreminja. Tako v poklicnem kot tudi v zasebnem življenju ji narava predstavlja ogromen prostor za razmišljanja, opazovanja, zvedavost in inspiracijo, kako trenutke »tukaj in zdaj« ujeti in preliti na papir ter jim dodati večnost.

Teja Ceru Akvareli4
Teje Čeru