Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Dan za Poletavce in NajPoletavce letos prvič na Medvoški tržnici

20210925 100724

V soboto, 25. 9. smo proslavili Dan za Poletavce in NajPoletavce. Zbrali smo se na Tržnici Medvode. Glavna atrakcija je bila ulična gledališka skupina Teater Cizamo, ki je vse navzoče nasmejala s predstavo Skoraj najboljši Cirkus. Beni in Zupi, dva klovna  sta prepričana, da nastopata z najboljšo cirkuško predstavo na svetu. Seveda se jima načrti, v največje veselje gledalcev, podrejo že takoj na začetku. Pa kaj potem. Morda to res ni najboljša predstava, vendar ob pomoči otrok postane skoraj najboljši cirkus na svetu! Humorna, barvita, klovnsko in cirkuško obarvana predstava, s stalnim sodelovanjem otrok!

Arne Verbovšek srečni dobitnik glavne nagrade

20210925 110943
Glavno nagrado – električni pikado, ki ga je podaril Hervis, d. o.o. je prejel Arne Verbovšek.

Po odigrani predstavi je sledilo žrebanje nagrad. Glavno nagrado – električni pikado, ki ga je podaril Hervis, d. o.o. je prejel Arne Verbovšek. Glavni nagradi za NajPoletavce, vstopnice za prirodoslovni Muzej Slovenija pa sta prejela NajPoletavca Larisa Kalan in Anej Peternel. Po končanem žrebanju je sledila podelitev priznanj, majic in knjižnih nagrad.

Projekt Poletavci – poletni bralci je poletna bralna značka za mlade bralce, stare od 7 do 12 let. V projektu sodelujejo tako, da v času poletnih počitnic 30 dni vsak dan pol ure berejo karkoli: knjige, stripe, revije, recepte itd., jeseni pa v knjižnici oddajo zgibanko s svojimi podatki in izpolnjenim seznamom bralnih dni. Pogoj za sodelovanje je članstvo v Knjižnici Medvode, ki je za mlade do 18. leta brezplačno.

Tisti med 13. in 16. letom se lahko pridružijo NajPoletavcem – ti morajo med poletnimi počitnicami prebrati vsaj tri knjige ter njihove naslove in avtorje skupaj s svojimi podatki oddati v spletnem obrazcu. Pogoj za sodelovanje je prav tako članstvo v Knjižnici Medvode. Nosilka projekta je Mestna knjižnica Ljubljana, Knjižnica Medvode pa se mu pridružuje kot soizvajalka.

Dan za Poletavce in NajPletavci bo vsekakor tudi naslednje poletje

20210925 104541
Otroke in mladino vabimo, da se nam tudi v poletju 2022 znova pridružijo, še posebej pa vabimo tiste, ki še niso brali z nami.

V letu 2021 je bilo Poletavcev 87, NajPoletavcev pa 11. Vsem iskreno čestitamo! Zahvaljujemo se tudi donatorjem, ki so prispevali lepe nagrade.

Nagrade so prispevali: Hervis, d. o.o., Brinox, d.o.o., Goričane – tovarna papirja, d.o.o., Desk – založništvo d.o.o., Okrepčevalnica Stan, Miny City, Mohorjeva Celje, Hiša Iluzij in Narodna galerija.

Otroke in mladino vabimo, da se nam tudi v poletju 2022 znova pridružijo, še posebej pa vabimo tiste, ki še niso brali z nami. Tako bodo ugotovili, kako zabavno je branje, kadar je izbira povsem prosta …