Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Zaključek bralne značke za odrasle – Beremo na sotočju

Beremo Na Sotocju Stisnjeno

Beremo na sotočju v letu 2020/2021

Bralna značka za odrasle, poimenovana Beremo na sotočju, je potekala v Knjižnici Medvode že osmič. Slednja od 12. oktobra 2020 do 30. aprila 2021. Čez leto se je bralo gradivo s seznama, ki je zaobjemal 80 naslovov;  za opravljeno bralno značko je bilo potrebno prebrati 5 knjig. Seznam literature smo oblikovali v sodelovanju z zaposlenimi v splošnih knjižnicah Osrednje-slovenskega območja. Vabilu so se odzvale vse knjižnice: Mestna knjižnica Ljubljana, Cankarjeva knjižnica Vrhnika, Mestna knjižnica Grosuplje, Knjižnica Litija, Knjižnica Domžale, Knjižnica Logatec, Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik in Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica, za kar se jim najlepše zahvaljujemo.

Knjižne nagrade za sodelujoče

Beremo Na Sotocju Bralna ZnackaV mesecu maju, ob koncu projekta, sodelujočih zaradi epidemije, ki je podaljšana do 15. junija, nismo povabili na zaključno prireditev. Smo pa sodelujoče, le-teh je bilo 14,  obdarili s knjižnimi nagradami, ki so jih prispevale založbe Mladinska knjiga, Sanje in Avrora. Vsak je prejel tudi »sladko presenečenje« – dva kupona za sladoled. Vsem iskreno čestitamo!

Vabilo na literarni večer

V mesecu juliju pa vse zainteresirane (tako sodelujoče pri bralni znački kot širšo javnost) prijazno vabimo, da se nam pridružite na literarnem večeru. 8. 7. 2021 bomo ob 19. uri v knjižnici gostili Beletrininega trubadurja Slavka Pregla.

Ponovno pričnemo jeseni 

Vse, ki želijo biti del projekta, ki spodbuja branje med odraslimi, prijazno vabimo k sodelovanju tudi v jeseni 2021/pomladi 2022. Tokrat si želimo bralni seznam pripraviti v sodelovanju s člani kulturnih društev v občini Medvode.