Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

V SNU Samorog uspešno zaključili bralno značko Medvodko

IMG 20210513 094127 002

V Knjižnici Medvode smo tudi v šolskem letu 2020/21 pripravili bralno značko za najmlajše. Bralni projekt Medvodko bere, kateremu so se priključili vsi medvoškimi vrtci, ima že dolgo tradicijo, saj smo ga prvič pod tem imenom pripravili že leta 2009, ko je bil ustanovljen javni zavod Knjižnica Medvode.

Letošnjo bralno značko za najmlajše Medvodko bere smo uspešno zaključili že 13. maja 2021. Ker žal tudi letos prireditve zaradi ukrepov ne bo, bodo knjižničarke do konca maja obiskale vsako sodelujočo enoto posebej. Na obisku v vrtcih bodo otrokom razdelile priznanja za uspešno zaključeno bralno značko, vsaka skupina pa bo prejela tudi knjižno nagrado.

Medvodko bere v gozdnem vrtcu Samorog

Že v prejšnjem tednu pa se je bibliotekarka Tatjana Mavrič odpravila v vrtec Samorog – Središče za naravno učenje. Enota je nekoliko drugačna, saj pri bralni znački sodelujejo otroci iz skupine predšolskih otrok in tudi tisti, ki že obiskujejo šolski program. Gozdni vrtec in šola se dogajata v naravi, kjer otroci pridobivajo izkušnje in znanje na igriv in sproščen način. Pripovedovanje pravljic v naravi in branje le-teh doma se odlično vključuje v njihovo dejavnost, zato že nekaj let sodelujemo v zadovoljstvo vseh.

Priznanja za uspešno opravljeno bralno značko je prejelo dvaindvajset otrok. Tako lahko rečemo, da so se, glede na zdravstvene razmere v sezoni 2020/21, zelo potrudili in uspešno sodelovali v našem projektu.