Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

S pisano besedo skupaj z vami napolnimo skledo

S Pisano Besedo Napolnimo Skledo3

S Pisano Besedo Napolnimo Skledo 2 1V Knjižnici Medvode od naših uporabnikov prejmemo ogromno lepo ohranjenih knjižnih darov. Le-te pregledamo in ker vseh ne vključimo v zbirko, smo v decembru 2016 začeli s projektom, ki smo ga poimenovali S pisano besedo skupaj z vami napolnimo skledo! K sodelovanju smo povabili CSD Šiška, ki se je prijazno odzval. S projektom nadaljujemo tudi v letošnjem letu.

Podarjene knjige ponudimo vsem obiskovalcem knjižnice, ki sami ocenijo, kaj in koliko dobrin (hrane, higienskih pripomočkov itd.) za menjavo s knjigo lahko prispevajo. Na ta način zbrana sredstva (hrano itd.) posredujemo CDS Šiška, enoti Medvode, ta pa jih nato razdeli pomoči potrebnim družinam v Medvodah.

Letos smo nekaj gradiva zaščitili, opremili z letaki in postavili kar na okenske police pri vhodu v knjižnico. Celotno ponudbo gradiva, med katerim lahko izbirate, najdete na naši FB strani (TUKAJ). Pod fotografijo gradiva se lahko tudi označite in vam ga bomo pripravili za menjavo.

Vse, kar počnemo, šteje

Projekt smo pospremili s citatom Glorie Steinem:

“Celo najbolj skeptični fiziki so začeli priznavati, da zamah metuljevih kril lahko povzroči vremenske spremembe tisoče kilometrov daleč. Vse, kar počnemo, šteje.”

 

Želimo, da prihajajoči prazniki s pomočjo uporabnikov knjižnice, socialnih delavcev in knjižničarjev tudi tistim, ki so odrinjeni na rob družbe in se počutijo socialno izključene, vsaj za trenutek pokažejo prijazen obraz.