Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Različnost: skupinska razstava fotografij petih avtorjev

Fotografija Petra Slaparja - Obzidje

Vabljeni na razstavo fotografij petih avtorjev, ki jih povezuje to, da so bili ali pa še vedno so člani Kud Medvode ali Kud Fofité. Predstavljajo se vsak s po štirimi fotografijami različnih tematik.

Razstavljajo:

  • Ada Trkulja
  • Greta Skvarča
  • Irena Krasnik
  • Matevž Jekler
  • Peter Slapar

Ada Trkulja

Fotografija Ade Trkulje - Človeška farma
Ada Trkulja: Človeška farma

Fotografinja in filmska ustvarjalka je že od otroštva zaljubljena v film in fotografijo. V Knjižnici Medvode je že razstavljala. Sama pravi:

“Fotografija je tista ljubezen, ki sta se spoznali že v temnici in sta skupaj ostali od osnovne šole s kratkimi prekinitvami.”

 

Greta Skvarča

Fotografija Grete Skvarča - Turčija
Greta Skvarča: Turčija

Širši javnosti se predstavlja že tri desetletja. Prvi samostojni razstavi 1997 sledijo skupinske in samostojne predstavitve. V Knjižnici Medvode je že razstavljala.

 

Irena Krasnik

Fotografija Irene Krasnik - Knjižnica
Irena Krasnik: Knjižnica

Od leta 2008 je članica fotosekcije KUDa Fofite. Skupaj z ostalimi člani sekcije se je udeležila številnih razstav, imela pa je tudi nekaj samostojnih razstav. V Knjižnici Medvode je že razstavljala.

 

Matevž Jekler

Fotografija Matevža Jeklerja - Budva
Matevž Jekler: Budva

S fotografijo se je srečal že v rani mladosti, saj se je z njo ljubiteljsko ukvarjal njegov oče. Čeprav v drugačni tehniki, nadaljuje po njegovih stopinjah. V Knjižnici Medvode je že razstavljal.

 

Peter Slapar

Fotografija Petra Slaparja - Obzidje
Peter Slapar: Obzidje

S fotografijo se ljubiteljsko ukvarja zadnjih nekaj let. Zanima ga črno bela, macro, portretna in pokrajinska fotografija. V Knjižnici Medvode je že razstavljal.

Razstava bo na ogled do 11. 11. 2022.