Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Potopisno predavanje: Z motorjem po svileni poti za dober namen (Gordana Zalar)

Z motorjem na svileno pot

Pridružite se nam na potopisnem predavanju z naslovom “Z motorjem po svileni cesti za dober namen”! Gordana Zalar bo z nami delila svojo navdihujočo zgodbo s 18.000 kilometrov dolge vožnje po Pamirski cesti, delu znamenite trgovske svilne poti.

Spremljali bomo njen edinstveni potep skozi čudovite pokrajine, ki so polne izzivov in nepozabnih trenutkov. Gordana bo razkrila, kako je premagovala ovire, sledila svojemu srcu in se podala na to pogumno potovanje v sklopu dobrodelne akcije Hektar obilja.

Avtorica bo predstavila tudi knjigo Feniks vstaja, ki jo je napisala Marjeta Šumrada, ustanoviteljica Gozdne šole Hosta. Hosta je šola, v kateri uk poteka malo drugače, je šola v kateri je učitelj vsa živa narava in duh, ki ji vlada. V tej šoli ne gre za prenos znanja iz enega človeka na drugega, temveč za odkrivanje danosti in zakonov, katerim smo podvrženi vsi in vse. Kdor pozna te zakone in jih spoštuje, se imenuje bojevnik. Knjigo boste lahko tudi kupili in tako prispevali v dobrodelne namene.