Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Razstava likovnih del OŠ Medvode: Lepote in modrosti našega jezika

Razstava OŠ Medvode

Vabljeni na ogled razstave “Lepote in modrosti našega jezika” Osnovne šole Medvode.

V letošnjem šolskem letu so učenci v okviru projekta »Bralna pismenost«, pri predmetu likovnega ustvarjanja razmišljali o lepoti in modrosti slovenskega jezika. V skladu s tem so nastali likovni izdelki s katerimi se bodo učenci predstavili na tokratni razstavi.

Dogodek bodo tako jezikovno kot tudi glasbeno popestrili učenci OŠ Medvode .

Razstavljali bodo:

  • najmlajši učenci razredne stopnje, ki so pri LIKOVNEM KROŽKU, pod mentorstvom učiteljic Katarine Czerny in Maje Knific Bukovšak, izdelovali ilustracije na temo starih slovenskih bajk.
  • učenci sedmih razredov, ki so pod mentorstvom učiteljice Mojce Pintar pri obveznem izbirnem predmetu likovno snovanje 1, izdelovali grafite OSTI JAREJ, spoznali in upodobili so star slovenski pozdrav, ki je bil zapisan na vrču, najden v Rakovem Škocjanu.
  • učenci osmih razredov, ki so pri obveznem izbirnem predmetu likovno snovanje 2, s oblikovali tridimenzionalen koledar, kjer se pojavijo rimska imena in danes redko uporabljena stara slovenska imena, z razlago.
  • učenci devetih razredov, ki so pri obveznem izbirnem predmetu likovno snovanje 3, spoznali vpliv lepe besede in njene energije na fizično spremembo vodne celice. Vir za navdih pri delu so črpali iz knjiga Masaru Emoto: »Sporočilo vode«. Učenci so slikali na svilo, upodobili so vodne celice – mandale, ki so informirane z besedo HVALEŽNOST.
  • učenci neobveznega izbirnega predmeta umetnost, ki so so spoznali vpliv tujih besed ful, špon, cool, omg,… šporgert, šefla,… ki vplivajo na sedanji slovenski jezik. Poiskali so stara poimenovanja besed, ki so jih uporabljali naši predniki in jih oblikovali v močne stoječe kiparske tvorbe.

Razstava bo na ogled do 8. 6. 2023.