Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Ponudba stalnih dogodkov

Medvoška knjižnica ni le kraj, kjer si ljudje lahko izposodijo gradivo, pač pa v njej potekajo tudi različne druge dejavnosti – večina dogodkov se zvrsti od oktobra do junija.

Vsak torek (od oktobra do konca maja) so otroci vabljeni na pravljično urico z ustvarjalno delavnico. Predšolski otroci v medvoških vrtcih sodelujejo v bralni znački za najmlajše – Medvodko bere. Starejši otroci pridno rešujejo mesečno knjižno uganko, poleti pa sodelujejo v projektu MKL Poletavci – poletni bralci. Poleti pa tudi med letom knjižnica organizira ustvarjalne delavnice za otroke. Vsako leto nas obiščeta Miklavž in dedek Mraz.

Vsako prvo sredo v mesecu na potopisnem večeru v knjižnici gostujejo popotniki, ki obiskovalcem pričarajo duh dežel, ki so jih obiskali. Vsak tretji četrtek v mesecu je Knjižni večer  s Tilko Jamnik, na katerem izžrebajo tudi nagrajence bralne značke za odrasle Beremo na Sotočju.

V knjižnici gostujejo razne razstave, predvsem okoliških ustvarjalcev, šol in vrtcev, predstavitve knjig, literarni večeri, predavanja in kulturni večeri, ustvarjalne delavnice. Marsikdo pride posedet v čitalnico in v miru prebere časopis ali revijo.

O vseh dogodkih lahko obiskovalci dobijo informacije na spletni strani, na Facebook, Twitter in Instagram profilu, mesečnem koledarju prireditev Knjižnice Medvode, v mesečniku Sotočje, na spletni strani Moja občina, na videostraneh TV Medvode, nekatere prireditve pa objavimo tudi v programu Radia Sora.