Menu
Odpiralni čas:    PON: 9.00-19.00,       TOR: 9.00-19-00,      SRE: 9.00-19.00,      ČET: 9.00-14.00,     PET: 9.00-19.00,      SOB: 7.30-12.30
 

Ponudba

Medvoška knjižnica ni le kraj, kjer si ljudje lahko izposodijo gradivo, pač pa v njej potekajo tudi različne druge dejavnosti – večina dogodkov se zvrsti od oktobra do junija.

Vsak torek (od oktobra do konca maja) so otroci vabljeni na pravljično urico z ustvarjalno delavnico. Predšolski otroci v medvoških vrtcih sodelujejo v bralni znački za najmlajše – Medvodko bere. Starejši otroci pridno rešujejo mesečno knjižno uganko, poleti pa sodelujejo v projektu MKL Poletavci – poletni bralci. Poleti pa tudi med letom knjižnica organizira ustvarjalne delavnice za otroke. Vsako leto nas obiščeta Miklavž in dedek Mraz.

Vsako prvo sredo v mesecu na potopisnem večeru v knjižnici gostujejo popotniki, ki obiskovalcem pričarajo duh dežel, ki so jih obiskali. Vsak tretji četrtek v mesecu je Knjižni večer na sotočju s Tilko Jamnik, na katerem izžrebajo tudi nagrajence bralne značke za odrasle Beremo na Sotočju.

V knjižnici gostujejo razne razstave, predvsem okoliških ustvarjalcev, šol in vrtcev, predstavitve knjig, literarni večeri, predavanja in kulturni večeri, ustvarjalne delavnice. Marsikdo pride posedet v čitalnico in v miru prebere časopis ali revijo.

O vseh dogodkih lahko obiskovalci dobijo informacije v mesečnem koledarju prireditev Knjižnice Medvode, na knjižnični spletni strani, v mesečniku Sotočje, na spletni strani Turistične zveze Medvode, na videostraneh TV Medvode, nekatere prireditve pa objavimo tudi v programu Radia Sora.

V knjižnici omogočamo brezplačno uporabo spleta. Geslo za dostop do brezžičnega omrežja dobite pri knjižničarju. Za uporabo naših računalnikov pri knjižničarju izpolnite obrazec; predložiti je treba člansko izkaznico ali osebni dokument, s katerim pridobite uporabniško ime in geslo.  

Pred vstopom v čitalnico se nahaja gradivo s povečanim tiskom ali večjim razmikom med vrsticami za lažje branje. Prepoznate ga po nalepki z očali ali po oznaki »Vid«. Pri izposojevalnem pultu si uporabniki lahko izposodite tudi očala z dioptrijo.

Ob sončnem vremenu ste uporabniki vabljeni k prebiranju knjižničnega gradiva v zunanjih čitalnicah na terasi in v atriju.
Najmlajši pa so v času lepega vremena vabljeni v zunanji ustvarjalni kotiček Knjižnice Medvode.
Medvodko bere Knjižni veceri Knjižni veceri
Koledar prireditev
Koledar prireditev
Gorenjci.siLib.siEuropeana think culture Sotočje 
 
Odpiralni čas:    PON: 9.00-19.00,       TOR: 9.00-19-00,      SRE: 9.00-19.00,      ČET: 9.00-14.00,     PET: 9.00-19.00,      SOB: 7.30-12.30