Menu
PON: od 9.00 do 19.00
TOR:  od 9.00 do 19.00
 
SRE: od 9.00 do 19.00
 
ČET:  od 9.00 do 14.00
 
PET: od 9.00 do 19.00
 
SOB: od 7.30 do 12.30
 

O knjižnici

Medvoška knjižnica ni le kraj, kjer si ljudje lahko izposodijo gradivo, pač pa v njej potekajo tudi različne druge dejavnosti – večina dogodkov se zvrsti od oktobra do junija.

Vsak torek (od oktobra do konca maja) so otroci vabljeni na pravljično urico z ustvarjalno delavnico. Predšolski otroci v medvoških vrtcih sodelujejo v bralni znački za najmlajše Medvodko bere. Starejši otroci pridno rešujejo mesečno knjižno uganko, poleti pa sodelujejo v projektu Mestne knjižnice Ljubljana Poletavci – poletni bralci. Poleti in v decembru knjižnica organizira ustvarjalne delavnice za otroke. Vsako leto nas obiščeta Miklavž in dedek Mraz.

Vsako prvo sredo v mesecu na potopisnem večeru v knjižnici gostujejo popotniki, ki obiskovalcem pričarajo duh dežel, ki so jih obiskali. Vsak tretji četrtek v mesecu je Knjižni večer na sotočju s Tilko Jamnik, na katerem izžrebajo tudi nagrajence bralne značke za odrasle Beremo na Sotočju.

V knjižnici gostujejo razne razstave, predvsem okoliških ustvarjalcev, šol in vrtcev, predstavitve knjig, literarni večeri, predavanja in kulturni večeri, ustvarjalne delavnice ter še kaj. Marsikdo pride posedet v čitalnico in v miru prebere časopis ali revijo.

O vseh dogodkih lahko obiskovalci dobijo informacije v mesečnem koledarju prireditev Knjižnice Medvode, na knjižnični spletni strani, v mesečniku Sotočje, na spletni strani Turistične zveze Medvode ter na videostraneh TV Medvode. O nekaterih dogodkih pa obveščamo tudi v programu Radia Sora.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
24. junija 1993 se je naša knjižnica preselila v čudovito okroglo opečno zgradbo.

Utrinki z otvoritve (video)
Medvodko bere Knjižni veceri Knjižni veceri
Koledar prireditev
Koledar prireditev

Gorenjci.si Lib.si
Europeana think culture
 Sotočje 
 
PON: od 9.00 do 19.00
TOR:  od 9.00 do 19.00
 
SRE: od 9.00 do 19.00
 
ČET:  od 9.00 do 14.00
 
PET: od 9.00 do 19.00
 
SOB: od 7.30 do 12.30