Menu
Odpiralni čas:    PON: 9.00-19.00,       TOR: 9.00-19-00,      SRE: 9.00-19.00,      ČET: 9.00-14.00,     PET: 9.00-19.00,      SOB: 7.30-12.30
 

Kaj je RSS?

Kaj je RSS?

RSS je tehnologija na podlagi XML-ja, s katero ste lahko samodejno obveščeni o temah, ki vas zanimajo. Ni vam treba na spletno stran, da bi videli, ali je bil napisan kakšen nov članek ali novica, lahko uporabljate RSS, ki vas na to opozori vsakokrat, ko se to zgodi.

Kako lahko uporabljamo RSS?

Na splošno potrebujete samo odjemalca (program) za RSS-datoteke. Ta program izpisuje informacije, ki jih pridobi iz raznih RSS-kanalov (tematsko razdeljene informacije, npr. šport, zabava, ...). Po odločitvi za RSS-odjemalca se morate odločiti, katere RSS-kanale želite pregledovati.

Kako dobimo odjemalca za RSS?

Na spletu je veliko odjemalcev za RSS. Ti delujejo na različnih operacijskih sistemih, tako da boste morali to upoštevati pri vaši izbiri. Če uporabljate Windowse in želite zastonjskega odjemalca, vam priporočamo RSS Bandit, kot drugo možnost pa Feedreader. Najnovejša Mozilla Firefox podpira branje RSS-kanalov v obliki "Live Bookmarks". RSS-kanale podpira tudi Mozilla Thunderbird. Uporabniki Linuxa lahko preizkusite Liferea.

Programi za branje RSS:


RSS-Bandit

Download: v oknu, ki se vam odpre, izberite Download, nato izberite RSS Bandit at Sourceforge.net, na novo odprti strani pa samo izberite prvo povezavo RssBandit1.3.0.42installer.zip pod naslovom rssbandit.

Feedreader

Download: v oknu, ki se vam odpre, izberite Download Feedreader, nato izberite Download from Fileforum, na novo odprti strani pa samo izberite Download Now.

Mozilla Firefox

Download: v oknu, ki se vam odpre, izberite Download Firefox - Free.

Mozilla Thunderbird

Download: v oknu, ki se vam odpre, izberite Free Download.

Internet Explorer 7,8

Download: v oknu, ki se vam odpre, v meniju Select your operating system izberite vaš operacijski sistem in pritisnite go.

Internet Explorer 9

Navodila

Chrome

Brskalnik Chrome v osnovni obliki ne podpira RSSja, zato je za potrebno namestiti enega od dodatkov. Npr. RSS Feed reader.

Medvodko bere Knjižni veceri Knjižni veceri
Koledar prireditev
Koledar prireditev
Gorenjci.siLib.siEuropeana think culture Sotočje 
 
Odpiralni čas:    PON: 9.00-19.00,       TOR: 9.00-19-00,      SRE: 9.00-19.00,      ČET: 9.00-14.00,     PET: 9.00-19.00,      SOB: 7.30-12.30