Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Potopisno predavanje: Jugovzhodna Azija – 105 dni na svobodni poti (Andraž Pavlič)

105 dni po JV Aziji

Spet v Azijo! Sam! Tokrat z enosmerno vozovnico. Kar bo, pa bo … Tako se je v Azijo ponovno podal popotnik Andraž Pavlič, ki bo tokrat današnji gost potopisnega večera.

Pravi, da je Azija, celina številnih presežkov, na njem pustila močan pečat že ob prvem obisku leta 2016.  Še danes ne ve, kaj je tisto, kar ga na vzhodu tako močno privlači. Vsekakor pa se človek težko upre osupljivo lepi naravi, bogati kulturi, ljudem, ki jo živijo in udejanjajo iz dneva v dan in raznoliki kulinariki, ki ti z obiskom vsake nove države ali pa zgolj province ponudi toliko novih okusov. Andraž na tokratnem potovanju ni imel načrta, kaj šele končnega cilja. Imel pa je željo: sprejeti in doživeti vsako izkušnjo, ki pride na pot. 

 Pot je začel tam, kjer se je njegova ljubezen do Azije prvič zgodila, v Indoneziji. Nekaj tednov na Baliju, nekaj na Javi, vmes malo na Borneu, Lomboku in še na nekaj otokih. Vrhunec prazničnega meseca Ramadan je nato preživel v pretežno muslimanski Maleziji, kar šteje med izkušnje, ki jih je vredno doživeti. Mesec dni je potoval od severa proti jugu Vietnama, vmes odkrival neverjetne stvaritve narave, okušal izvrstne vietnamske jedi in spoznaval grozote, ki so jih pustile številne vojne. V osrčju Filipinov je spoznal lepote potapljanja in se zaljubil v podmorski svet. Zadnjih nekaj dni pa je preživel v trenutno najdražjem mestu na svetu, Singapurju.