Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Dobreknjige.si

Knjižnica Medvode sodeluje na spletnem portalu Dobreknjige.si.

Leta 2014 sta Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper in Goriška knjižnica Franceta Bevka Nova Gorica vzpostavili spletni portal Dobre knjige s priporočilno literaturo, namenjeno promociji dobrega branja. S priključitvijo večine slovenskih splošnih knjižnic, tudi Knjižnice Medvode, je portal prerasel v skupni projekt nacionalnega pomena.

Portal ponuja bogate informacije o leposlovnem gradivu v slovenskem jeziku, ki je bralcem dostopno v slovenskih splošnih knjižnicah. Hkrati teži k temu, da bralcem predstavi sodobna kakovostna leposlovna dela, ki so manj promovirana. Tako je portal namenjen vsem, ki v poplavi literature iščejo nekaj res dobrega zase.

Knjižničarji kot administratorji dodajo opise knjig, slike z naslovnicami, doživljajske opise, informacije o nagradah … Opisi knjig so lahko obogateni z mnenji in ocenami bralcev, literarnimi kritikami, predmetnimi oznakami itd. in so neposredno povezani z dostopi do elektronskih knjig, če te obstajajo (BIBLOS). Portal je povezan s COBIB-om, vzajemnim katalogom vseh slovenskih knjižnic. Predstavljeni so tudi bralni projekti (npr. Beremo na sotočju).

Knjige lahko iščete po avtorjih, naslovih, žanrih, narodnosti, nagradah … Lahko uporabite tudi napredno iskanje.

Zanesljivost, nepristranskost in ažurnost portala vzajemno zagotavljamo slovenske splošne knjižnice v sodelovanju z literarnimi kritiki in uporabniki portala o dobrih knjigah. Tako ste tudi vi, spoštovani bralci, vabljeni k sodelovanju in soustvarjanju portala o dobrih knjigah, saj lahko svoje predloge pošljete na naš e-naslov info@knjiznica-medvode.si ali pa na info@dobreknjige.si. Prav tako lahko komentirate opise knjig, sodelujete v virtualnih bralnih klubih ter s komentiranjem in/ali ocenjevanjem izbranih naslovov prispevate svoj pogled.

Vabimo vas, da spletni portal Dobreknjige.si, ki ponuja veliko koristnih nasvetov in informacij iz knjižnega sveta, postane vaš nepogrešljiv vodič do kakovostnega branja. Pozdravljamo vas z besedami Lorda Chesterfielda: »Najboljše knjige so najboljša družba.«

Dobre%20knjige