Menu
Odpiralni čas:    PON: 9.00-19.00,       TOR: 9.00-19-00,      SRE: 9.00-19.00,      ČET: 9.00-14.00,     PET: 9.00-19.00,      SOB: 7.30-12.30
 

Darovi knjižnega gradiva


Spoštovani,

Knjižnica Medvode ima glede sprejemanja knjig v dar navodila, ki si jih lahko preberete tukaj.NAVODILA ZA RAVNANJE Z DAROVI KNJIŽNIČNEGA GRADIVA

SPREJEM GRADIVA

- Knjižnica Medvode od posameznikov ali ustanov v dar sprejema knjižnično gradivo.
- Knjižnica Medvode ne sprejema darov fizično poškodovanega gradiva (plesnivega, umazanega, rumenega, smrdljivega).
- Darove sprejemamo pri izposojevalnem pultu.
- Darovalec  podpiše izjavo, da je seznanjen in se strinja, da z dnem predaje gradiva prenese na Knjižnico Medvode vse odločitve, kaj bo s sprejetim gradivom v nadaljevanju storila.
- Knjižnica Medvode darov ne sprejema po pošti ali preko logističnih podjetij, ki se ukvarjajo z dostavo paketov.
- Zaposleni pri izposojevalnem pultu skupaj z darovalcem pregleda gradivo, na ustreznem obrazcu zabeleži osebne podatke darovalca (ime, priimek, naslov) ter število darovanega gradiva.
- Zaposleni, ki je prevzel darovano gradivo, o tem obvesti zaposlene, ki so zadolženi za obdelavo gradiva in ravnanje z darovi.  


IZBOR, OBDELAVA IN UPORABA DAROVANEGA KNJIŽNIČNEGA GRADIVA

- Darovano gradivo v knjižnici obravnavajo zaposleni, zadolženi za obdelavo gradiva in ravnanje z darovi. Izbor gradiva, primernega za aktualno knjižnično zbirko, opravijo samostojno, na podlagi strokovne presoje in skladno z nabavno politiko.
- Darovano gradivo Knjižnica Medvode vključi v svojo knjižnično zbirko, če oceni, da je aktualno in ustreza merilom iz dokumenta o nabavni politiki, letnim in dolgoročnim ciljem oblikovanja knjižnične zbirke ter drugim strokovnim merilom.
- Knjižnica Medvode darovanega gradiva ne vključi v svojo knjižnično zbirko, če ga ima sama dovolj. Prav tako se v knjižnično zbirko ne vključuje leposlovja, ki je starejše od štirih let (izjema je klasika), in vsebinsko zastarelega gradiva. Ta merila ne veljajo za antikvarno in domoznansko gradivo.
- Knjižne darove, ki jih Knjižnica Medvode ne vključi v knjižnično zbirko, namenimo prodaji v knjižnici (Bukvarna na sotočju), za projekt Knjiga na potepu ter humanitarni projekt, ki ga izvajamo s CSD Šiška.
- Izbrano gradivo z večjo vrednostjo hranimo na posebnem mestu v skladišču.


mag. Igor Podbrežnik,
direktor

Medvodko bere Knjižni veceri Knjižni veceri
Koledar prireditev
Koledar prireditev
Gorenjci.siLib.siEuropeana think culture Sotočje 
 
Odpiralni čas:    PON: 9.00-19.00,       TOR: 9.00-19-00,      SRE: 9.00-19.00,      ČET: 9.00-14.00,     PET: 9.00-19.00,      SOB: 7.30-12.30