Menu
Odpiralni čas:    PON: 9.00-19.00,       TOR: 9.00-19-00,      SRE: 9.00-19.00,      ČET: 9.00-14.00,     PET: 9.00-19.00,      SOB: 7.30-12.30
 

Biblos

SPLETNI PORTAL BIBLOS NA VOLJO ČLANOM KNJIŽNICE MEDVODE:E-KNJIGE Z VAMI KADARKOLI IN KJERKOLI                                                                                           


Knjižnica Medvode je ena od slovenskih knjižnic, vključena v prvi slovenski spletni portal za izposojo elektronskih knjig v slovenskem jeziku.

Ste se kdaj znašli v zagati, ker je bilo vaše želeno knjižno gradivo izposojeno? Ste bili primorani kje čakati dlje, kot ste predvidevali, knjigo za branje pa ste pustili doma? Ste slabovidni ali pa vam majhne črke v tiskanih knjigah delajo preglavice? Če ste član Knjižnice Medvode in imate elektronsko napravo, za to obstaja rešitev. Imenuje se spletni portal Biblos, ki omogoča izposojo elektronskih knjig, ki jih je možno prebirati na:
• osebnem računalniku – s programom Adobe Digital Editions,
• tabličnem računalniku ali pametnem telefonu z operacijskim sistemom iOS ali Android (z brezplačno aplikacijo Biblos),
• elektronskem bralniku, ki podpira Adobe DRM zaščito, ePub format e-knjig in omogoča dostop do brezžičnega omrežja (Wi-Fi).

Kaj morate storiti, da si lahko izposodite e-knjigo?
Preden začnete z izposojo, si preberiti navodila za nastavitev programov ali aplikacij, ki vam omogočajo branje elektronskih knjig na različni napravah.

Elektronsko knjigo si izposodite na spletni strani www.biblos.si/lib.
V zgornjem delu strani se odpreta oknci za:
• vnos akronima in vaše članske številke (npr. SKMED0100001),
• vnos gesla za storitev Moja knjižnica (v kolikor gesla še nimate, ga pridobite v knjižnici).
Po prijavi v sistem Biblos si izposodite izbrano knjigo s klikom na gumb »Izposodi si«.

Izposodite si lahko do 4 elektronske knjige hkrati. Čas izposoje je 14 dni. Podaljšanje ni možno, vendar si lahko isto knjigo, če je prosta, ponovno izposodite. Postopka vračanja ni – po 14 dneh prenesena datoteka na vaši napravi ni več aktivna, kar pomeni tudi, da zamudnina tu ne obstaja. Rezervacije zaenkrat niso možne. Izposojena knjiga je vidna v zgornjem delu strani in pripravljena za prenos na bralno napravo. E-knjige lahko tudi predčasno vrnete, in sicer s klikom na gumb »Predčasno vrni«, ki se nahaja pod gumbom »Prenesi«. Predčasno vračilo je možno šele 24 ur po izposoji.

Zbirka e-knjig Knjižnice Medvode se nenehno dopolnjuje. Trenutno lahko izbirate med okrog 500 e-naslovi domačih in tujih avtorjev, klasikov in sodobnih uspešnic, ljubezenskih zgodb, kriminalk, biografij in spominov … med e-knjigami za otroke in mladino ter domačim branjem.

Vabljeni v Knjižnico Medvode ali na Biblos po zanimivo branje!
Medvodko bere Knjižni veceri Knjižni veceri
Koledar prireditev
Koledar prireditev
Gorenjci.siLib.siEuropeana think culture Sotočje 
 
Odpiralni čas:    PON: 9.00-19.00,       TOR: 9.00-19-00,      SRE: 9.00-19.00,      ČET: 9.00-14.00,     PET: 9.00-19.00,      SOB: 7.30-12.30