Menu
Odpiralni čas: OMEJENO DELOVANJE VSAK DELOVNI DAN OD 9.00 DO 19.00
 

16. domoznanski večer: KUD Pirniče – OTH

15. 5. 2019 ob 19.30
16. domoznanski večer: KUD Pirniče – OTH

15. domoznanski večer bo posvečen delovanju gledališke sekcije KUD Pirniče.

KUD Pirniče je kulturno društvo, ki častitljivo tradicijo ljubiteljske kulturne ustvarjalnosti nadaljuje že 85 let. Bliskovit vzpon je doživelo v 80. letih prejšnjega stoletja. Začelo se je s predstavo Evgen v režiji Petra Militareva v letu 1979. Z njo so gostovali po vsej Jugoslaviji in tudi v Evropi. Svojo kakovost so potrjevali na najprestižnejših ljubiteljskih gledaliških festivalih, kjer so njihove predstave pobirale najvišja priznanja strokovnih žirij.

Dejavnost so sčasoma razširili tudi na druga področja umetniške ustvarjalnosti. Danes so v društvu aktivne gledališka sekcija, Gledališče OTH, Uteha – komorno gledališče, Oder mladih, Ljudski oder, Lutkovni oder, multimedijska sekcija, likovna sekcija, glasbena sekcija, fotografska sekcija, literarna sekcija in sekcija za uporabno umetnost. Že 38 let pripravljajo gledališki abonma.

Posebno so ponosni, da je lanski dobitnik Borštnikovega prstana, najbolj prestižne nagrade za igralske dosežke pri nas, Janez Škof svojo kariero začel kot ljubiteljski igralec v KUD Pirniče. Odigral je nosilne vloge predstav, ki so bile najbolj nagrajevane.


     
Spoštovani obiskovalci Knjižnice Medvode!
Dogodke fotografiramo oziroma snemamo. Gradivo uporabimo za potrebe promocije Knjižnice Medvode.
Medvodko bere Knjižni veceri Knjižni veceri
Koledar prireditev
Koledar prireditev
Gorenjci.siLib.siEuropeana think culture Sotočje 
 
Odpiralni čas: OMEJENO DELOVANJE VSAK DELOVNI DAN OD 9.00 DO 19.00