Menu
PON: od 09.00 do 19.00
TOR:  od 09.00 do 19.00
 
SRE: od 09.00 do 19.00
 
ČET:  od 9.00 do 14.00
 
PET: od 9.00 do 19.00
 
SOB: od 7.30 do 12.30
 

Elektronski viri z oddaljenim dostopom

Elektronske zbirke

Uporaba elektronskih podatkovnih zbirk vam omogoča hiter dostop in enostavno uporabo želenih informacij. Do podatkovnih zbirk lahko dostopate od doma (dostop na daljavo) ali pa v naši knjižnici.
Do podatkovnih zbirk lahko dostopate na daljavo s pomočjo svojega

COBISS uporabniškega imena: številka članske izkaznice in
COBISS gesla: pridobite ga v knjižnici; kasneje ga lahko v spletni storitvi Moja knjižnica spreminjate sami.

V primeru težav pišite na info@knjiznica-medvode.si ali pokličite na telefonsko številko 01 361 30 53.

Knjižnica Medvode omogoča dostop do zbirk v okviru izvajanja posebnih nalog osrednje območne knjižnice v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana in splošnimi knjižnicami osrednjeslovenskega območja.


Dostop na daljavo

V letu 2014 je izšla druga, dopolnjena in deloma prenovljena izdaja Slovarja slovenskega knjižnega jezika (SSKJ2), ki je najobsežnejše in nacionalno najpomembnejše slovarsko delo. Nova izdaja je dopolnjena z opisi besed in pomenov, ki so se v slovenščini širše uveljavili v zadnjem poltretjem desetletju (po letu 1991). Tako je bilo dopolnjenih večje število obstoječih gesel in dodanih več kot 4.500 novih slovarskih gesel, ki odražajo spremembe v družbi, vrednotah in pogledu na svet.

EBSCO HOST Research Databases

Dostop na daljavo

EBSCOhost vključuje celotne tekste skoraj 3.000 mednarodnih časnikov ter povzetke in vsebinske sezname 5.000 periodičnih publikacij.
Dostopne so naslednje podatkovne zbirke s polnimi besedili: Academic Search Elite, Business Source Premier, MasterFILE Premier, Regional Business News, Newspaper Source, Health Source: Nursing/Academic Edition, MEDLINE, ERIC, Health Source: Consumer Edition, Clinical Pharmacology in Library, Information Science & Technology Abstract.


Dostop na daljavo

Portal IUS-INFO je najsodobnejši portal z največjo zbirko pravnih informacij v Sloveniji. Portal omogoča uporabnikom enostaven in hiter dostop do zanesljivih in celovitih pravnih in poslovnih vsebin, obogatenih z dodatnimi informacijami in funkcionalnostmi.
Finančni, računovodski in davčni informacijski sistem FinD-INFO povezuje zbirke obsežnih strokovnih vsebin, podatkov, obrazcev in pripomočkov s področij financ, davkov in računovodstva.
Dostop na daljavo (IUS-INFO)
Dostop na daljavo (FinD-INFO)


Dostop na daljavo
Zbirka vam omogoča prebiranje dnevnega časopisja kjerkoli in kadarkoli, v elektronskem okolju na vašem računalniku ali preko pametnih naprav, ki za delovanje uporabljajo operacijske sisteme iOS, Android, Windows 8 ali BlackBerry10.
Izbirate lahko med več kot 4.000 naslovi dnevnega časopisja in revij, iz več kot 100 držav in v več kot 60 jezikih sveta.
Prenesete si lahko 5 naslovov dnevno. Poleg dostopa na daljavo lahko do zbirke dostopate tudi v Knjižnici Medvode preko tabličnih računalnikov, ki jih dobite pri izposojevalnem pultu (tudi bralci, ki niste člani naše knjižnice).

Po časnikih je možno iskati tudi preko ključnih besed.
Nove številke so dostopne še istega dne, ko izidejo v tiskani obliki. Zbirka vsebuje tudi računalniške revije, od slovenskih časnikov pa Večer, Dnevnik in Nedeljski dnevnik.

Če želite prebirati vsebine, ki so v jeziku, ki ga ne govorite, si besedilo lahko tudi prevedete v vaš najljubši jezik.

Dostop na daljavo
Zbirka omogoča brezplačen dostop do najrazličnejših slovarjev, ki so izšli pod okriljem Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU.

Medvodko bere Knjižni veceri
Koledar prireditev
Koledar prireditev
Slovenski biografski leksikon

Gorenjci.si Lib.si
Europeana think culture
 Sotočje 
 
PON: od 09.00 do 19.00
TOR:  od 09.00 do 19.00
 
SRE: od 09.00 do 19.00
 
ČET:  od 9.00 do 14.00
 
PET: od 9.00 do 19.00
 
SOB: od 7.30 do 12.30